Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 09:18

Έσωζαν ζωές και έσβηναν φωτιές οι ... αντιπαραγωγικοί

Το defenceline.gr θα αναδεικνύει την κοινωνική προσφορά των στελεχών, παρουσιάζοντας τη καθοριστική συμβολή των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας. Το defenceline.gr θα αναδεικνύει την κοινωνική προσφορά των στελεχών, παρουσιάζοντας τη καθοριστική συμβολή των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας.

Θα θυμάστε ασφαλώς την απαξιωτική φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Το πόσο ... αντιπαραγωγικά ή όχι είναι τα στελέχη που υπηρετούν στις ΕΔ, το αποδεικνύουν καθημερινά, όχι μόνο μέσω της εκπαίδευσης ή των αποστολών που καλούνται να εκτελέσουν, αλλά και από την κοινωνική τους προσφορά. Ευτυχώς για τα στελέχη και δυστυχώς για τον κ. Πάγκαλο, το έργο τους αναγνωρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, σε πείσμα όσων επιθυμούν την απαξίωση των ΕΔ για τους δικούς τους λόγους.

Εμείς εδώ στο defenceline.gr θα αναδεικνύουμε την κοινωνική προσφορά των στελεχών, παρουσιάζοντας τη καθοριστική συμβολή των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας, στην προστασία, στην ανακούφιση και πολλές φορές στη διάσωση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Παρακάτω σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για τα μέσα που διέθεσε η Πολεμική Αεροπορία για αεροπυρόσβεση και αεροδιακομιδές, μόλις προχθές.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου 2013, στο πλαίσιο της Κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:
Για Αεροπυρόσβεση,
Δύο (2) PZL εκτέλεσαν αποστολή αεροπυρόσβεσης στα Καμιναράτα Κεφαλονιάς.
Δύο (2) PZL εκτέλεσαν αποστολή αεροπυρόσβεσης στην Κώμη Αρκαδίας.
Δύο (2) PZL εκτέλεσαν αποστολή αεροπυρόσβεσης στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας.
Συμπληρώθηκαν 9,6 ώρες πτήσης σε 9 εξόδους.
Για Αεροδιακομιδές,
Ένα (1) C-130 μετέφερε 5 ασθενείς από Κώ, Ρόδο και Σάμο στην Ελευσίνα.
Ένα (1) Super Puma μετέφερε 1 ασθενή από την Αλόνησο στην Ν. Αγχίαλο.
Συμπληρώθηκαν 5,3 ώρες πτήσης σε 2 αποστολές.