Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 21:38

Προσγειώθηκε στην Πολωνία το ελληνικό F-16 – Σήμερα η δοκιμαστική πτήση

Το αεροσκάφος με s/n 529 και χειριστή τον Σμηναγό (Ι) Γιώργο Ανδρουλάκη απογειώθηκε νωρίς το πρωί από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας και με ενδιάμεσο σταθμό την 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Radom. Το αεροσκάφος με s/n 529 και χειριστή τον Σμηναγό (Ι) Γιώργο Ανδρουλάκη απογειώθηκε νωρίς το πρωί από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας και με ενδιάμεσο σταθμό την 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Radom.
Αποστολή defenceline.gr – Γιώργος Λαμπράκης / Νίκος Φαζός

Στην αεροπορική βάση στο Radom προσγειώθηκε νωρίς χθες το μεσημέρι το ελληνικό αεροσκάφος της Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" (F-16 Demo Team), το οποίο όπως είναι γνωστό θα συμμετάσχει στο διήμερο αεροπορικό σόου που οργανώνεται το Σαββατοκύριακο από την Πολωνική Πολεμική Αεροπορία.
Το αεροσκάφος με s/n 529 και χειριστή τον Σμηναγό (Ι) Γιώργο Ανδρουλάκη απογειώθηκε νωρίς το πρωί από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας και με ενδιάμεσο σταθμό την 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Radom λίγο πριν τη μια το μεσημέρι. Εκεί, βρίσκονταν ήδη τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας οπότε και ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τους Πολωνούς διοργανωτές.
Σήμερα στις 10:35 το πρωί, αναμένεται να γίνει μια δοκιμαστική πτήση από τον Σμηναγό (Ι) Γιώργο Ανδρουλάκη, ώστε να εκτελεστεί το πρόγραμμα της επίδειξης που θα παρουσιαστεί στους χιλιάδες επισκέπτες το διήμερο 24 – 25 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" θα εκτελέσει δύο συνολικά επιδείξεις, μια το Σάββατο και μια την Κυριακή.

Προβλήματα
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι Πολωνοί δεν θα επιστρέψουν στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους να καλύψουν τις αφίξεις ή τις δοκιμαστικές πτήσεις των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων που θα συμμετέχουν στο Radom International Airshow 2013. Έτσι το ραντεβού μας με την ελληνική αποστολή είναι για το Σάββατο το πρωί, με την έναρξη της αεροπορικής επίδειξης.
Ωστόσο με νεότερη ανταπόκριση το defenceline.gr θα σας μεταφέρει τα τελευταία νέα της Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" που για μια ακόμα φορά αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή για την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013 08:53