Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014 12:54

Τίμησαν τον πεσόντα Αεροπόρο Ανθυποσμηναγό (Ι) Κωνσταντίνο Κραββαρτόγιαννο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στην τελετή παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Επιτελάρχης του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, Ταξίαρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά, η οικογένεια του πεσόντος καθώς και οι τοπικές πολιτειακές, θρησκευτικές και στρατιωτικές Αρχές. Στην τελετή παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Επιτελάρχης του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, Ταξίαρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά, η οικογένεια του πεσόντος καθώς και οι τοπικές πολιτειακές, θρησκευτικές και στρατιωτικές Αρχές.

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014, πραγματοποιήθηκαν, στο χωριό Ευαγγελισμός του νομού Ηρακλείου Κρήτης, τα αποκαλυπτήρια επιτύμβιας πλάκας, κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του πεσόντα Αεροπόρου Ανθυποσμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Κραββαρτόγιαννου, ο οποίος κατέπεσε στην περιοχή με αεροσκάφος F-84F της 340ΜΒ / 115 ΠΜ στις 11 Αυγούστου 1975.

Εκδηλώσεις για τον πεσόντα Αεροπόρο Ανθυποσμηναγο (Ι) Κωνσταντίνο Κραββαρτόγιαννο.

Στην τελετή παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Επιτελάρχης του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, Ταξίαρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά, η οικογένεια του πεσόντος καθώς και οι τοπικές πολιτειακές, θρησκευτικές και στρατιωτικές Αρχές.

2014-07-11 apokalupthria 04

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της 133 Σμηναρχίας Μάχης και του Δήμου Μινώας Πεδιάδας.

krabartogiannos2-600x428

Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκε το 1950 στην Άμφισσα Φωκίδας.

Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Νοέμβριο του 1970 και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1974 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.

Σκοτώθηκε στις 11 Αυγούστου 1975, όταν το αεροσκάφος του F-84F της 340 Μοίρας Διώξεως –Βομ­βαρδισμού, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης εκπαι­δευτικής αποστολής αναγνωρίσεως του αεροδρομίου Καστελλίου Ηρακλείου, έπεσε στο έδαφος και συνε­τρίβη, 3 μίλια νοτιοδυτικά του αεροδρομίου.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014 02:09