Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 08:56

Μαγνήτης για τους Κρητικούς το F-16 Demo Team - Η γιορτή της ΠΑ στην 115 ΠΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η επίδειξη περιελάμβανε πλήθος άκρως εντυπωσιακών ελιγμών οι οποίοι προσέφεραν ένα θέαμα άξιο της φήμης που συνοδεύει την Ομάδα «Ζευς» καθώς με την συνεχή παρουσία της σε air show στο εξωτερικό έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό. Η επίδειξη περιελάμβανε πλήθος άκρως εντυπωσιακών ελιγμών οι οποίοι προσέφεραν ένα θέαμα άξιο της φήμης που συνοδεύει την Ομάδα «Ζευς» καθώς με την συνεχή παρουσία της σε air show στο εξωτερικό έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό.
Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Βαγγέλης Αντωνάκης

Για άλλη μια χρονιά πλήθος κόσμου από όλη την Κρήτη συγκεντρώθηκε στην αεροπορική βάση της Σούδας και την 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χάνια στα πλαίσια των εορτασμών για τον προστάτη Άγιο της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελο Μιχαήλ.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την στατική έκθεση αεροσκαφών και λοιπών υλικών καθώς και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όπως άλλωστε συμβαίνει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια την επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F16 Blk52+ «Ζευς» με τον Σμηναγό (Ι) Στράλη Σωτήριο.

9 giorth pa 115

Η στατική έκθεση περιελάμβανε ένα F16 της 343 Μοίρας η οποία είναι επιφορτισμένη με καθήκοντα αναχαίτισης καθώς και ένα F16 της 340 Μοίρας η οποία έχει καθήκοντα βομβαρδισμού και νυχτερινών επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως στον χώρο της εκδήλωσης βρισκόταν και ειδικό όχημα εφοδιασμένο με θερμικές κάμερες παρακολούθησης οι οποίες αυξάνουν το επίπεδο ασφάλειας των αεροδρομίων της ΠΑ και δίνουν την δυνατότητα ασφαλούς φύλαξης οποιαδήποτε ώρα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

10 giorth pa 115

Η επίδειξη περιελάμβανε πλήθος άκρως εντυπωσιακών ελιγμών οι οποίοι προσέφεραν ένα θέαμα άξιο της φήμης που συνοδεύει την Ομάδα «Ζευς» καθώς με την συνεχή παρουσία της σε air show στο εξωτερικό έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό.

5 giorth pa 115

7 giorth pa 115

3 giorth pa 115

4 giorth pa 115

2 giorth pa 115

Άξιοι αναφοράς όμως είναι και τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας οι οποίοι υποστηρίζουν την επίδειξη από το έδαφος. Η ομάδα αποτελείται από τους τεχνικούς οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την επίγεια εξυπηρέτηση του αεροσκάφους πριν και μετά την επίδειξη και οι όποιοι προσφέρουν το δικό τους θέαμα στο έδαφος με τις απόλυτα συγχρονισμένες και ακριβείς κινήσεις τους, καθώς και από μια ομάδα ιπταμένων οι οποίοι παρουσιάζουν τις λεπτομέρειες της επίδειξης στο κοινό αλλά επίσης παρατηρούν την πτήση έτσι ώστε τυχόν προβλήματα να διορθώνονται και οι ελιγμοί να εκτελούνται σύμφωνα με τον σχεδιασμό με απόλυτη ασφάλεια για τον πιλότο αλλά και τον κόσμο που παρακολουθεί.

6 giorth pa 115

«Μέσω της Γιορτής αυτής μας δίνεται η δυνατότητα να δείξουμε στον κόσμο το έργο που επιτελεί η Πολεμική Αεροπορία» δήλωσε ο διοικητής της 115 Πτέρυγας Μάχης κος Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Γερόλυμος μετά το πέρας της επίδειξης.

8 giorth pa 115

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήρθατε σήμερα εδώ» είπε ο πιλότος που εκτέλεσε την επίδειξη, ο Σμηναγός(Ι) Στράλης Σωτήριος καθώς πλησίασε τον κόσμο που τον περίμενε για να τον χειροκροτήσει.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο twitter