Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 14:43

Σμηναγός Ανδρουλάκης: Πέρασε πάνω από το μνημείο του Σήφη Αναστασάκη πριν την επίδειξη στο Ηράκλειο!

Η Γέργερη είναι το χωριό όπου έχει ταφεί ο  Σμηναγός (Ι) Σήφης Αναστασάκης, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από 4 χρόνια, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής. Το μνημείο που έχει ανεγερθεί από το 2011, θυμίζει σε όλους τη θυσία του. Η Γέργερη είναι το χωριό όπου έχει ταφεί ο Σμηναγός (Ι) Σήφης Αναστασάκης, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από 4 χρόνια, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής. Το μνημείο που έχει ανεγερθεί από το 2011, θυμίζει σε όλους τη θυσία του.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Το κεφάλι ψηλά στον ουρανό της Γέργερης σήκωσαν σήμερα το μεσημέρι οι κάτοικοι του χωριού και καμάρωσαν τον Σμηναγό (Ι) Γιώργο Ανδρουλάκη, να περνά με το μαχητικό F-16C της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων "Ζευς" της Πολεμικής Αεροπορίας, πάνω από την περιοχή, με κατεύθυνση το Ηράκλειο...

Η Γέργερη είναι το χωριό όπου έχει ταφεί ο  Σμηναγός (Ι) Σήφης Αναστασάκης, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από 4 χρόνια, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής. Το μνημείο που έχει ανεγερθεί από το 2011, θυμίζει σε όλους τη θυσία του.  Η περιοχή σείστηκε από τον ήχο του κινητήρα του μαχητικού, σε έναν ξεχωριστό "χαιρετισμό" Αεροπόρου προς Αεροπόρο που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και περηφάνιας, σε όσους είχαν τη τύχη να το δουν.

Λίγα λεπτά αργότερα, χιλιάδες Ηρακλειώτες θαύμασαν την εντυπωσιακή επίδειξη του F-16 Demo Team, με την οποία κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πόλης Άγιο Μηνά.

O Σμηναγός (Ι) Σήφης Αναστασάκης άφησε την τελευταία του πνοή στις 29 Αυγούστου του 2010, τρεις ημέρες μετά το αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως, επιβαίνοντας στο υπ' αριθμ. "604" διθέσιο F-16D Block 52+, της 340 Μοίρας.

Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, δυτικά της νήσου Χρυσή, συγκρούστηκε στον αέρα με ένα μονοθέσιο F-16C που συμμετείχε στην άσκηση, στο οποίο επέβαινε ο Σγος (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας. Μετά τη σύγκρουση, ο Σμγος (Ι) Ιωσήφ Αναστασάκης μεταφέρετε και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με πολύ βαριά τραύματα στα οποία και υπέκυψε και μετά από ηρωική αλλά άνιση μάχη...

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 15:20