Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 08:50

Στην Ελλάδα οι σοροί των Αεροπόρων μας - Στη γη που αγάπησαν και υπερασπίστηκαν...

Η μεταφορά των σορών από την Ισπανία πραγματοποιήθηκε με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα. Η μεταφορά των σορών από την Ισπανία πραγματοποιήθηκε με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Στην Ελλάδα βρίσκονται εδώ και λίγα λεπτά οι σοροί των δύο πιλότων μας, του του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα, οι οποίοι έπεσαν εν ώρα καθήκοντος. Η γη που τόσο αγάπησαν και που υπηρέτησαν με πάθος και αυταπάρνηση είναι έτοιμη να τους δεχθεί, στην τελευταία πράξη μιας τραγωδίας που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα.

Η μεταφορά των σορών από την Ισπανία πραγματοποιήθηκε με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα. Οι συγγενείς, οι συνάδελφοι, οι φίλοι αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις στο σύνολό τους πενθούν για τα δύο παλικάρια της 341 Μοίρας, που "πήραν του χάρου το φιλί μεσ' το αεροπλάνο", όταν το διθέσιο αεροσκάφος, ένα F-16D Block 50 με s/n 084 συνετρίβη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή τους στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, όπου συμμετείχαν στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP).

Οι νεκρώσιμες ακολουθίες

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι η νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη θα τελεστεί σήμερα, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 12:00 στον Ιερό ναό Αγίου Αντωνίου, στη Ριζούπολη Αττικής ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα θα τελεστεί επίσης σήμερα, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 15:00 στον Ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη Αττικής.

Ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16. Επίσης, βαρύτατο φόρο αίματος πλήρωσε και η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, η οποία θρηνεί την απώλεια 9 στελεχών της.

Στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, ο οποίος συνόδευσε σήμερα τις σορούς των δύο Αεροπόρων πίσω στην πατρίδα...

1 zagkas

Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας

1 laskaris

Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 10:53