Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 19:43

Όταν ορκίστηκε ο Αεροπόρος Αλέξης Μπρίντακ - Δείτε το σπάνιο ΒΙΝΤΕΟ!

Ένας Αεροπόρος που παραμένει αθάνατος στις μνήμες όλων, όχι μόνο όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, αλλά και στους νεότερους που έμαθαν για τον ξεχωριστό αυτόν άνθρωπο και τις "θρυλικές" ιστορίες από την παρουσία τους στους εληνικούς ουρανούς. Ένας Αεροπόρος που παραμένει αθάνατος στις μνήμες όλων, όχι μόνο όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, αλλά και στους νεότερους που έμαθαν για τον ξεχωριστό αυτόν άνθρωπο και τις "θρυλικές" ιστορίες από την παρουσία τους στους εληνικούς ουρανούς.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Το όνομα "Αλέξης Μπρίντακ" κάνει κάθε φίλο της Πολεμικής Αεροπορίας να λυγά από συγκίνηση, κάθε φορά που η επέτειος της θυσίας του μας θυμίζει πως το τρίπτυχο "αίμα, ιδρώτας και κηροζίνη" βρίσκει πιστή εφαρμογή στους έλληνες Αεροπόρους.

Στο youtube υπάρχει ένα σπάνιο βίντεο από το μακρινό 1983 και την ορκωμοσία της 55ης Σειράς Ιπταμένων στη Σχολή Ικάρων (έτος εισαγωγής στη ΣΙ το 1979), το οποίο δημιουργήθηκε από τον κ. Σπύρο Σαλαμούρα, συμμαθητή του Αλέξη Μπρίντακ στο οποίο ακούγονται τα ονόματα των "απόντων" συμμαθητών του! Συγκεκριμένα, ακούγεται η φωνή του αρχηγού της 55ης Σειράς κατά το προσκλητήριο νεκρών που έγινε μετά από 30χρόνια στο μνημείο πεσόντων αεροπόρων στο Τατόι....

Ακούγονται τα ονόματα:

Σταύρος Χαρίτος, Κώστας Καραλής, Αλέξης Μπρίντακ, Χρήστος Δημόπουλος, Στάθης Ανδρεάδης, Στέφανος Κουρελιάς, Κώστας Πατήρης, Άρης Δερμετζής...!

Ο σμηναγός Αλέξης Μπρίντακ ήταν ο πρώτος πεσών της ΠΑ με μαχητικά 3ης γενιάς. Έπεσε εν ώρα καθήκοντος, στις 26ης Νοεμβρίου 1992 κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης. Έδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι άνθρωποι της ΠΑ εκπαιδεύονται όπως θα πολεμήσουν διότι αλλιώς, θα πολεμήσουν όπως εκπαιδεύτηκαν.

Ένας Αεροπόρος που παραμένει αθάνατος στις μνήμες όλων, όχι μόνο όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, αλλά και στους νεότερους που έμαθαν για τον ξεχωριστό αυτόν άνθρωπο και τις "θρυλικές" ιστορίες από την παρουσία τους στους εληνικούς ουρανούς.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Μαΐου 2015 11:26