Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 09:27

Σωτήριες αεροδιακομιδές νεογνών από αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας

Το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της ΠΑ, που προσγειώθηκε από τη Ρόδο στο "Νίκος Καζαντζάκης", παρέδωσε το πρώτο νεογνό σε γιατρό που επέβαινε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέδωσε το δεύτερο περιστατικό! Το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της ΠΑ, που προσγειώθηκε από τη Ρόδο στο "Νίκος Καζαντζάκης", παρέδωσε το πρώτο νεογνό σε γιατρό που επέβαινε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέδωσε το δεύτερο περιστατικό!
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Δύο σωτήριες αεροδιακομιδές νεογνών πραγματοποίησε χθες βράδυ της Τρίτης η Πολεμική Αεροπορία, μέσω του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου! Συγκεκριμένα, ένα αεροσκάφος απογειώθηκε από την 112 Περυγα Μάχης της Ελευσίνας και προσγειώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης στη Ρόδο, προκειμένου να παραλάβει ένα νεογνό που έπρεπε να μεταφερθεί στην ειδική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου.

Την ίδια ωρα, ένα δεύτερο περιστατικό σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο με άλλη περίπτωση νεογνού που έπρεπε να μεταφερθεί στη κλινική της Αθήνας. Το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της ΠΑ, που προσγειώθηκε από τη Ρόδο στο "Νίκος Καζαντζάκης", παρέδωσε το πρώτο νεογνό σε γιατρό που επέβαινε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέδωσε το δεύτερο περιστατικό!

Το αεροσκάφος απογειώθηκε με προορισμό την Ελευσίνα, προκειμένου να μεταφερθεί το νεογέννητο παιδί σε νοσηλευτικό ίδρυμα των Αθηνών, όπως και έγινε λίγη ώρα αργότερα.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter