Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 14:16

Πολεμική Αεροπορία: Στην 115 ΠΜ η 480th Fighter Squadron της USAFE

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που η συγκεκριμένη μοίρα με F-16 έρχεται στην αεροπορική βάση της Σούδας για να εκπαιδευτεί στο πλευρό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας γεγονός που επιβεβαιώνει το κύρος και τον επαγγελματισμό των Πολεμικών Μοιρών της ΠΑ μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που η συγκεκριμένη μοίρα με F-16 έρχεται στην αεροπορική βάση της Σούδας για να εκπαιδευτεί στο πλευρό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας γεγονός που επιβεβαιώνει το κύρος και τον επαγγελματισμό των Πολεμικών Μοιρών της ΠΑ μας.
Γράφει ο Βαγγέλης Αντωνάκης

Σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου του ΓΕΑ «Από την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, στην Κρήτη, συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με την 480th Fighter Squadron της USAFE (United States Air Forces in Europe), η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Spangdahlem στην Ο.Δ. Γερμανίας, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο (2) Αεροποριών.

24 480 115

Σκοπός είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα θα εκτελεσθούν αποστολές Αέρος - Αέρος, Αέρος - Εδάφους και COMAO (Composite Air Operations). Η ΠΑ πρόκειται να συμμετάσχει με μεγάλο αριθμό Πολεμικών Μοιρών και η 480FS με δεκαοκτώ (18) αεροσκάφη F-16CM.»

12 480 115

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που η συγκεκριμένη μοίρα με F-16 έρχεται στην αεροπορική βάση της Σούδας για να εκπαιδευτεί στο πλευρό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας γεγονός που επιβεβαιώνει το κύρος και τον επαγγελματισμό των Πολεμικών Μοιρών της ΠΑ μας.

1 USAFE

Λίγες μέρες πριν την μετάβαση της 480TFS στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε και η αλλαγή διοίκησης στην συγκεκριμένη μοίρα της USAFE με τον Lt. Col. David Berkland, με τον οποίο είχαμε την χαρά να συναντηθούμε κατά την περσινή επίσκεψη της μοίρας, να παραδίδει την σκυτάλη στον Lt. Col. Timothy Murphy ο οποίος έχει μακρά εμπειρία στον συγκεκριμένο τύπο αεροπλάνου έχοντας περάσει από την αεροπορική βάση του Aviano στην Ιταλία, από την Luke Air Force Base, Arizona αλλά και από θέσεις ευθύνης στο Πεντάγωνο.

2 USAFE

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter