Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 13:25

F-4E Phantom εναντίον S-300 στην Κρήτη - Συνεκπαίδευση για την ΠΑ

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε μεταξύ άλλων και εικονικές "προσβολές" του αεροδρομίου, το οποίο κάλυπταν τα αντιαεροπορικά συστήματα που εδρεύουν στο Ηράκλειο. Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε μεταξύ άλλων και εικονικές "προσβολές" του αεροδρομίου, το οποίο κάλυπταν τα αντιαεροπορικά συστήματα που εδρεύουν στο Ηράκλειο.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης - (Φωτογραφίες αρχείου)

Σχηματισμός μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης με την 11η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων η οποία αξιοποιεί επιχειρησιακά το ρωσικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300, αλλά και τα TOR-M1.

1 126 anastoli

Αεροσκάφη F-4E Phantom AUP από την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας ενεπλάκησαν στο σενάριο της άσκησης, το οποίο περιελάμβανε - μεταξύ άλλων - και εικονικές "προσβολές" του αεροδρομίου, το οποίο κάλυπταν τα αντιαεροπορικά συστήματα που εδρεύουν στο Ηράκλειο.

f4 13

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες του defenceline.gr, η άσκηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες, ωστόσο οι έντονοι άνεμοι που επικρατούσαν άλλαξαν τα σχέδια του ΑΤΑ.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 16:35