Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 15:33

Αβραμόπουλος από 114 ΠΜ - Οι Ένοπλες Δυνάμεις εκπέμπουν μήνυμα σταθερότητας

Ο υπουργός, επισκέφθηκε την 114 ΠΜ προκειμένου να ενημερωθεί για τη συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας και της αντίστοιχης του Κατάρ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο υπουργός, επισκέφθηκε την 114 ΠΜ προκειμένου να ενημερωθεί για τη συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας και της αντίστοιχης του Κατάρ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μήνυμα πως στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων εξακολουθεί να καλλιεργείται υψηλό αίσθημα εθνικού καθήκοντος, έστειλε από την 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ο υπουργός, επισκέφθηκε την 114 ΠΜ προκειμένου να ενημερωθεί για τη συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας και της αντίστοιχης του Κατάρ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο υπουργός, επισκέφθηκε την 114 ΠΜ προκειμένου να ενημερωθεί για τη συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας και της αντίστοιχης του Κατάρ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ενημερώνεται για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mirage-2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε τα εξής:

Η σημερινή επίσκεψη στην Τανάγρα είχε ένα συγκεκριμένο σκοπό. Να ενημερωθώ επιτόπου για τη συνεργασία που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ.
Αυτή η συνεργασία έχει ξεχωριστή σημασία. Αποδεικνύουμε ότι παρά την κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, εξακολουθούμε να έχουμε ένα αμυντικό σύστημα από τα καλύτερα, που το εμπιστεύονται και ξένες χώρες.
Η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο αεροπορίες είναι πολύ συγκεκριμένη και βέβαια η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και η εκπαίδευση πιλότων του Κατάρ από Έλληνες πιλότους, πάνω στα μαχητικά αεροπλάνα του κοινού τύπου που διαθέτουν και οι δύο πολεμικές αεροπορίες.
Θα ήθελα, για μία ακόμα φορά, με την ευκαιρία της εδώ επίσκεψης, να υπογραμμίσω την ξεχωριστή σημασία που έχει για τη χώρα μας το αμυντικό μας σύστημα.
Σήμερα η Πολεμική μας Αεροπορία. Αύριο θα επισκεφθούμε και άλλες μονάδες των άλλων κλάδων. Και τούτο, διότι σε αυτόν το χώρο εξακολουθεί να καλλιεργείται υψηλό αίσθημα εθνικού καθήκοντος.
Και αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι παρά τις αντίξοες συνθήκες και την πίεση που ασκείται από τη δημοσιονομική συγκυρία, ανταποκρίνονται στο καθήκον τους με αξιοπρέπεια, με αποτελεσματικότητα, με επαγγελματισμό, πάνω απ' όλα όμως, με πατριωτική ψυχή.
Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μήνυμα ασφάλειας, σιγουριάς, σταθερότητας προς τους Έλληνες πολίτες αλλά και προς τη Διεθνή Κοινότητα. Διότι το εθνικό αμυντικό μας σύστημα, με το άριστο στελεχιακό δυναμικό, με τις εξαίρετες υποδομές, πραγματικά έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας παράγοντας ασφάλειας, ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και πάντοτε στην υπηρεσία του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας.