Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 08:41

BOMBA: Οι Αμερικανοί δίνουν F-15E στην Ελλάδα - Στον Ηνίοχο οι επίσημες ανακοινώσεις

Τα μαχητικά θα παραχωρηθούν από την 48th Fighter Wing η οποία συμμετέχει στον Ηνίοχο, με τα αεροσκάφη να πραγματοποιούν την τελευταία τους ουσιαστικά εμφάνιση με τα αμερικανικά εθνόσημα, πριν δοθούν στην Ελλάδα! Τα μαχητικά θα παραχωρηθούν από την 48th Fighter Wing η οποία συμμετέχει στον Ηνίοχο, με τα αεροσκάφη να πραγματοποιούν την τελευταία τους ουσιαστικά εμφάνιση με τα αμερικανικά εθνόσημα, πριν δοθούν στην Ελλάδα!
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Μια ανακοίνωση – βόμβα θα γίνει κατά τη διάρκεια της πολυεθνικής άσκησης Ηνίοχος 2016 η οποία θα ξεκινήσει σε λίγα 24ωρα στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, με τη συμμετοχή αεροσκαφών της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ! Οι Αμερικανοί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defenceline.gr, παραχωρούν 28 αεροσκάφη F=15E Strike Eagle στην χώρα μας ενισχύοντας την Πολεμική Αεροπορία και αλλάζοντας δραματικά τις ισορροπίες στο Αιγαίο!

Όπως είναι γνωστό, ο "Αετός" στην πλέον εξελιγμένη του έκδοση το μαχητικό F-15E αποτελεί εδώ και χρόνια τον διακαή πόθο της ΠΑ. Πλέον φαίνεται πως ήρθε η ώρα για την ένταξή του στο ελληνικό οπλοστάσιο με την παραχώρηση των αεροσκαφών από την USAFE, η οποία θα φέρει τα μαχητικά F-22 στην Ευρώπη και μάλιστα - όπως λένε οι πληροφορίες - σε μεγάλους αριθμούς.

Η Ελλάδα, θέλοντας να "απαντήσει" και στα σχέδια της Τουρκίας για την απόκτηση των F-35 τα οποία αναμένει η TuAF τα επόμενα χρόνια, επιχείρησε και πέτυχε να αποκτήσει τα F-15E και μάλιστα άμεσα, καθώς μετά την ολοκλήρωση της πολυεθνικής άσκησης θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη των αεροσκαφών. Τα μαχητικά θα παραχωρηθούν από την 48th Fighter Wing η οποία συμμετέχει στον Ηνίοχο, με τα αεροσκάφη να πραγματοποιούν την τελευταία τους ουσιαστικά εμφάνιση με τα αμερικανικά εθνόσημα, πριν δοθούν στην Ελλάδα!

1 inioxos 2016

Όσο για την επίσημη ανακοίνωση; Αυτή αναμένεται να γίνει από τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος θα βρεθεί στην Ανδραβίδα για την παρακολούθηση της άσκησης και σύμφωνα με πληροφορίες θα πετάξει και με ένα F-4E Phantom AUP της Πολεμικής Αεροπορίας. Την ίδια ημέρα, παρουσία της ηγεσίας της ΠΑ και της USAFE, αλλά και του Αμερικανού πρέσβη στη χώρας μας, θα ανακοινωθεί η απόκτηση των αεροσκαφών F-15E από την Ελλάδα, με τη μορφή παραχώρησης από τις ΗΠΑ.

Και η Ρωσία;
Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά από τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις είναι η στάση που θα τηρήσει η Ρωσία, αλλά και αν επιχειρήσει να ανατρέψει την κατάσταση έστω και στο ... παρά ένα. Θυμίζουμε, πως πέρυσι είχαμε αποκαλύψει (συμπτωματικά ήταν ακριβώς πριν από ένα χρόνο) την δελεαστική πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για παραχώρηση στη χώρα μας μαχητικών αεροσκαφών Su-35 σε συμφέρουσα τιμή, καλώντας την Αθήνα να "παγώσει" τις όποιες σκέψεις γίνονται για τα αμερικανικά αεροσκάφη F-15. (Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ)

2 inioxos 2016

Και του χρόνου!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 08:43