Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 19:50

Με συνοδεία από Mirage-2000 η επιστροφή των οστών των Ηρώων του Νοράτλας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η ώρα της επιστροφής και της απόδοσης τιμών στους Ήρωές μας έφτασε, ενώ οι οικογένειές τους θα έχουν επιτέλους έναν τάφο να θυμιάζουν, ενώ οι νεότεροι θα έχουμε ακόμα 16 σημεία αναφοράς, Τιμής και του Καθήκοντος! Η ώρα της επιστροφής και της απόδοσης τιμών στους Ήρωές μας έφτασε, ενώ οι οικογένειές τους θα έχουν επιτέλους έναν τάφο να θυμιάζουν, ενώ οι νεότεροι θα έχουμε ακόμα 16 σημεία αναφοράς, Τιμής και του Καθήκοντος!
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Με συνοδεία από μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας, οι 16 Ήρωες του μοιραίου Νοράτλας "ΝΙΚΗ-4" που είχε καταρριφθεί στη Μακεδονίτισσα τον Ιούλιο του 1974, τα οστά των οποίων ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα, έφτασαν στην Ελλάδα, 42 χρόνια μετά την θυσία τους! Είχε προηγηθεί η παράδοση των λειψάνων, σε ειδική τελετή στον Τύμβο, στην Κύπρο.

1 8

Οι φωτογραφίες με τα αεροσκάφη που πετούν δίπλα από το C-130 προκαλούν συγκίνηση... Πρίν από 42 χρόνια, όταν τα Νοράτλας της αποστολής ΝΙΚΗ επέστρεφαν στην Ελλάδα μετά την μεταφορά των Καταδρομέων στην Κύπρο, είχαν για συνοδεία επίσης δελταπτέρυγα μαχητικά, τα F-102 Delta Dagger της 342 Μοίρας που είχαν μετασταθμεύσει τότε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου! Σήμερα, ρόλο συνοδού ανέλαβαν οι αντικατροπτρισμοί της 331 Μοίρας που συνόδευσαν τιμητικά το μεταγωγικό αεροσκάφος με τα 16 φέρετρα, πίσω στην πατρίδα.

1 10

 

Η ώρα της επιστροφής και της απόδοσης τιμών στους Ήρωές μας έφτασε, ενώ οι οικογένειές τους θα έχουν επιτέλους έναν τάφο να θυμιάζουν, ενώ οι νεότεροι θα έχουμε ακόμα 16 σημεία προσκυνήματος!

1 7

Οι ήρωες:

Σμήναρχος Ηλίας Άνθιμος,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Ευάγγελος Τσάκωνας,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Αθανάσιος Χριστόπουλος,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Στέφανος Γιαννακός,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Ηλίας Δαλαμάγκας,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Κοσμάς Γιαννακάκης,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Ανδρέας Αναστασόπουλος,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Αντώνιος Ζησιμόπουλος,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Χρήστος Ληγδής,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Αιμίλιος Μονιάς,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Γεώργιος Νάκος,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Στυλιανός Πρινιανάκης,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Νικόλαος Σκιαδαρέσης,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Σωτήριος Τζούρας,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Χρήστος Χατζόπουλος,

Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Μανιάτης Βασίλειος.

Αθάνατοι!