Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 19:41

Παραβιάσεις και αερομαχίες στο Αιγαίο αμέσως μετά το δημοψήφισμα

Οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, ενώ μία περίπτωση εξελίχθηκε σε αερομαχία, με τα ελληνικά αεροσκάφη να αναχαιτίζουν τα τουρκικά. Οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, ενώ μία περίπτωση εξελίχθηκε σε αερομαχία, με τα ελληνικά αεροσκάφη να αναχαιτίζουν τα τουρκικά.

Πάγια τακτική -πριν και μετά το δημοψήφισμα- αποτελεί για την Τουρκία η προκλητικότητα στο Αιγαίο, καθώς λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, ενώ μία περίπτωση εξελίχθηκε σε αερομαχία, με τα ελληνικά αεροσκάφη να αναχαιτίζουν τα τουρκικά.

Πιο συγκεκριμένα, 6 συνολικά τουρκικά μαχητικά F-16, σε σχηματισμό των τεσσάρων και των δύο, παραβίασαν σε 10 περιπτώσεις τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο, ενώ καταγράφηκαν και 3 παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Η μία από τις παραβιάσεις εξελίχθηκε σε εμπλοκή (αερομαχία). Τα δύο από τα έξι F-16 ήταν οπλισμένα. Τα ελληνικά αεροσκάφη αναχαίτισαν τα τουρκικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 19:44