Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 10:31

Βολή των S-300 μέχρι το τέλος του 2013

Μετά τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν από την Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ανοίγει ο δρόμος για την πραγματοποίηση της πολυαναμενόμενης βολής του συστήματος. Μετά τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν από την Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ανοίγει ο δρόμος για την πραγματοποίηση της πολυαναμενόμενης βολής του συστήματος.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση της πρώτης βολής του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-300 στην Ελλάδα βρίσκεται η Πολεμική Αεροπορία, μετά την έγκριση δυο πολύ σημαντικών προγραμμάτων από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, εγκρίθηκε η υποστήριξη και επαναπιστοποίηση των βλημάτων του οπλικού συστήματος S-300 αλλά και η προμήθεια υπηρεσιών στόχων για την πραγματοποίηση των βολών, στο Πεδίο Βολής Κρήτης.

Όπως είναι γνωστό, πριν από λίγο διάστημα ολοκληρώθηκαν από Ρώσους τεχνικούς οι εργασίες προετοιμασίας για την εκτέλεση βολής ορισμένων συστατικών του συστήματος βλημάτων αεράμυνας S-300PMU της 11ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων στην 126 Σμηναρχία Μάχης, στο πλαίσιο σχετικής σύμβασης που υπεγράφη στις 20 Ιουνίου 2012 μεταξύ ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ρωσικής Rosoboronexport.

Ωστόσο για να επιτευχθεί ο στόχος που είχε αρχικά τεθεί, δηλαδή της πραγματοποίησης της βολής εντός του 2013, θα έπρεπε να προχωρήσουν και οι απαραίτητες ενέργειες από την ελληνική πλευρά, και κυρίως η έγκριση των δύο πολύ σημαντικών προγραμμάτων που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.

Έτσι, μετά τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν από την Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ανοίγει ο δρόμος για την πραγματοποίηση της πολυαναμενόμενης βολής του συστήματος.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για την Άμυνα και την Ασφάλεια!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 03:16