Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 22:51

Kουρσάροι με τα θρυλικά βομβαρδιστικά της 336Μ Κωσταράκος και Τουρνάς! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ο Α/ΓΕΕΘΑ συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΑ επισκέφθηκαν την 116 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση του Αράξου και πραγματοποίησαν πτήση με δυο διθέσια αεροσκάφη ΤΑ-7C της Πολεμικής Αεροπορίας, με τα οποία επιχειρεί η 336Μ. Ο Α/ΓΕΕΘΑ συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΑ επισκέφθηκαν την 116 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση του Αράξου και πραγματοποίησαν πτήση με δυο διθέσια αεροσκάφη ΤΑ-7C της Πολεμικής Αεροπορίας, με τα οποία επιχειρεί η 336Μ.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Κουρσάροι με τα θρυλικά βομβαρδιστικά Α-7 Corsair της 336 Μοίρας, έγιναν την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς! Ο Α/ΓΕΕΘΑ συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΑ επισκέφθηκαν την 116 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση του Αράξου και πραγματοποίησαν πτήση με δυο διθέσια αεροσκάφη ΤΑ-7C της Πολεμικής Αεροπορίας, με τα οποία επιχειρεί η 336Μ.

 Ο Αρχηγός ΓΓΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΑ φτάνουν στην 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου.

Λίγο πριν την πτήση.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επικοινωνία με το προσωπικό, η ενημέρωση επί επιχειρησιακών θεμάτων και η παροχή κατευθύνσεων και οδηγιών στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας.

 Ο Αρχηγός ΓΓΕΘΑ και το προσωπικό της 336Μ.

Ο Αρχηγός ΓΓΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΑ πραγματοποίησαν τις πτήσεις με τα διθέσια βομβαρδιστικά, σε αποστολή ζεύγους αεροσκαφών που περιελάμβανε μεταξύ άλλων και προσβολές σε μονάδες Αντιαεροπορικών βλημάτων, στη Βόρειο Ελλάδα.

 Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μέσα στο πιλοτήριο του βομβαρδιστικού Α-7.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ μέσα στο πιλοτήριο του βομβαρδιστικού Α-7.

Το βομβαρδιστικό Α-7 με τον Α/ΓΕΕΘΑ στην πίσω θέση του πιλοτηρίου, λίγο πριν την έναρξη της αποστολής.

Τροχοδρόμηση, του αεροσκάφους, λίγο πριν την απογείωση.

Τα δύο βομβαρδιστικά Α-7 απογειώνονται από την 116 Πτέρυγα Μάχης!

Η αποστολή του ζεύγους των αεροσκαφών περιελάμβανε μεταξύ άλλων και προσβολές σε μονάδες Αντιαεροπορικών βλημάτων, στη Βόρειο Ελλάδα...

Αμέσως μετά την προσγείωση των αεροσκαφών, ο  ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς συνεχάρησαν το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της Μοίρας για το έργο το οποίο επιτελεί καθημερινά, επιχειρώντας με τα βομβαρδιστικά Corsair, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην προσπάθεια της Πολεμικής Αεροπορίας για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Μετά την προσγείωση των αεροσκαφών, ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΑ συνεχάρησαν το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της Μοίρας.

Επίδοση αναμνηστικού της 336 Μοίρας στον Α/ΓΕΕΘΑ.

Επίδοση αναμνηστικού της 336 Μοίρας στον Α/ΓΕΑ.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013 00:48