Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 09:26

Λειτουργία μόνιμης έκθεσης στο Μουσείο Ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας

Παρουσιάζεται με σύντομο και περιεκτικό τρόπο η ιστορική πορεία της Ελληνικής Αεροπορίας από τα πρώτα βήματα μέχρι σήμερα, αναδεικνύοντας την προσφορά της σε πολεμικές και ειρηνικές περιόδους. Παρουσιάζεται με σύντομο και περιεκτικό τρόπο η ιστορική πορεία της Ελληνικής Αεροπορίας από τα πρώτα βήματα μέχρι σήμερα, αναδεικνύοντας την προσφορά της σε πολεμικές και ειρηνικές περιόδους.

Το Μουσείο Ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας (ΜΙΣΠΑ) έχει ως αποστολή την καταγραφή, την τεκμηρίωση και την προβολή της Ιστορίας και της παράδοσης της Πολεμικής Αεροπορίας, με σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και τη διάδοση της Αεροπορικής Ιδέας.

Στη μόνιμη έκθεση που δημιουργήθηκε, παρουσιάζεται με σύντομο και περιεκτικό τρόπο η ιστορική πορεία της Ελληνικής Αεροπορίας από τα πρώτα βήματα μέχρι σήμερα, αναδεικνύοντας την προσφορά της σε πολεμικές και ειρηνικές περιόδους.

tn 100 0937

Τα εκθέματα είναι πρωτότυπα σημαντικά έγγραφα και φωτογραφίες, ατομικά Ημερολόγια Χειριστών, Πολεμικές Εκθέσεις και Διαταγές Συγκρότησης Πτερύγων Μάχης, Μοιρών, Διαταγές Αναδιοργάνωσης Μονάδων κ.α.

tn 100 0934

Το ΜΙΣΠΑ βρίσκεται στο Δέλτα Παλαιού Φαλήρου, τόπος ο οποίος αποτελεί σύνδεσμο του παρελθόντος με το παρόν της Πολεμικής μας Αεροπορίας, καθώς στην περιοχή του Φαλήρου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πτήσεις και το κτήριο έχει στεγάσει τις πρώτες Αεροπορικές Διοικήσεις.

tn 100 0936

Την έκθεση μπορούν να επισκεφθούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατόπιν συνεννοήσεως με το Μουσείο Ιστορίας, τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Λύκεια), οι Σχολές και τα Σχολεία της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και των λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στο τηλέφωνο 210 941000, στο FAX 2109401909 και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Η είσοδος είναι δωρεάν.