Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 13:01

POGGIO DART 22: Τα Phantom της 338Μ συνάντησαν τουρκικά F-16 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στην άσκηση, εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθετων αεροπορικών σεναρίων που κάλυψαν όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων. Στην άσκηση, εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθετων αεροπορικών σεναρίων που κάλυψαν όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η Πολυεθνική Άσκηση με την επωνυμία «POGGIO DART 22» (PODA 22), η οποία σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από το NATO Deployable Air Command and Control (NATO DACCC) και έλαβε χώρα στην Αεροπορική Βάση Cervia της Ιταλίας, με την συμμετοχή Αεροσκαφών από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Τουρκία.

Η Άσκηση «POGGIO DART 22» εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων και αποσκοπούσε στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της DACCC, καθώς και στην επαύξηση του επιπέδου της συνεργασίας, της συναντίληψης και της διαλειτουργικότητας σε διασυμμαχικό πλαίσιο.

11 nov 01 1 scaled

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με 3 Μαχητικά Αεροσκάφη F-4Ε Phantom AUP της 338 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας και προσωπικό υποστήριξης από την 117 Πτέρυγα Μάχης.

11 nov 01 2 scaled

FhJRw3JXEAEW3kW

Poggio Dart 22 C

Poggio Dart 22 Β

Photos: U.S. Air Force by Master Sgt. Nathan Lipscomb

Κατά την διάρκεια της Άσκησης, εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθετων αεροπορικών σεναρίων που κάλυψαν όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων, όπως:

Εναέριας Μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων Αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training).
Αμυντικές Επιχειρήσεις (Offensive Counter Air).
Εγγύς Αεροπορική Υποστήριξη (Close Air Support).
Δυναμική Στοχοποίηση (Dynamic Targeting).
Στοχοποίηση Χρονοευαίσθητων Στόχων (Time Sensitive Targeting).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: JCET: Eκπαίδευση Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδος - ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 13:24