Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 13:19

Στα Χανιά οι S-300! Γιγαντιαία επιχείρηση μεταφοράς για τη βολή της 11ης Δεκεμβρίου

Η 11η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων, η οποία αξιοποιεί το σύστημα στην 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου είναι πανέτοιμη για την πραγματοποίηση της βολής, η οποία συγκεντρώνει τα βλέμματα ολόκληρης της Συμμαχίας. Η 11η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων, η οποία αξιοποιεί το σύστημα στην 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου είναι πανέτοιμη για την πραγματοποίηση της βολής, η οποία συγκεντρώνει τα βλέμματα ολόκληρης της Συμμαχίας.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Η μεγάλη μέρα για την βολή αποδοχής του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300 πλησιάζει και μαζί με αυτή κορυφώνεται το ενδιαφέρον εντός αλλά και εκτός συνόρων... Η 11η Δεκεμβρίου είναι μια ημέρα – ορόσημο για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς έχει προγραμματιστεί η πρώτη βολή του συστήματος από το 1999, οπότε και οι S-300 κατέληξαν μετά από μια πολιτικο-διπλωματική περιπέτεια στη Κρήτη.

Η 11η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων, η οποία αξιοποιεί το σύστημα στην 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου είναι πανέτοιμη για την πραγματοποίηση της βολής, η οποία συγκεντρώνει τα βλέμματα ολόκληρης της Συμμαχίας. Άλλωστε, το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει θα κορυφωθεί την ημέρα εκείνη, όπου δεκάδες αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και Στρατιωτικοί Ακόλουθοι ξένων κρατών θα βρεθούν στο Πεδίο Βολής Κρήτης.

Εκεί, βρίσκεται ήδη το μεγαλύτερο τμήμα του πυραυλικού συστήματος S-300, του οποίου η μεταφορά από το Ηράκλειο προς τα Χανιά ξεκίνησε προχθές τα ξημερώματα. Ένα τεράστιο κομβόι στρατιωτικών οχημάτων ξεκίνησε από την 126 Σμηναρχία Μάχης, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, περιπολικών της ΕΛΑΣ αλλά και συμβατικών οχημάτων της Ασφάλειας, ενώ η παρουσία αστυνομικών ήταν έντονη καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής προς το Πεδίο Βολής Κρήτης.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και οι κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις έχουν θέση σε εφαρμογή ένα πλήρες σχέδιο για την ασφαλή μεταφορά του συστήματος στο Πεδίο Βολής, ελέγχοντας συνεχώς τη διαδρομή και φροντίζοντας ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διαδικασία, από την στιγμή που τα οχήματα εξέρχονται την πύλη της 126 Σμηναρχία Μάχης, έως ότου περάσουν στις εγκαταστάσεις του ΠΒΚ...

Η μεταφορά του συστήματος, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ώστε όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός να βρίσκεται έγκαιρα στο ΠΒΚ προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες δοκιμές και το σύστημα να είναι έτοιμο για την 11η Δεκεμβρίου. Άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα το προσωπικό της 11ης ΜΚΒ αλλά και ολόκληρη η 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου εργάζονταν σκληρά για την προετοιμασία του συστήματος, την μεταφορά του στα Χανιά αλλά και την πλήρη εγκατάστασή του στο Νατοϊκό Πεδίο Βολής.

Το ηθικό του προσωπικού που επανδρώνει το σύστημα είναι υψηλό, καθώς η επιτυχής εκτέλεση των βολών που έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν θα επιβεβαιώσει την επιχειρησιακή αξία των S-300 και θα σημάνει την πλήρη ένταξη του συστήματος στο δίκτυο της ελληνικής αεράμυνας, ενισχύοντας τον ... πονοκέφαλο των γειτόνων, οι οποίοι πολλές φορές σε αυτή την 14χρονη παρουσία των ρωσικών πυραύλων στο ελληνικό οπλοστάσιο έχουν επιχειρήσει να "αποκρυπτογραφήσουν".

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter