Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013 20:28

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προς αναβολή η βολή των S-300!

Η βολή αποδοχής του συστήματος, 14 χρόνια μετά την παραλλαγή του και εγκατάστασή του στη Κρήτη, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη χαρακτηρίζεται ως ένα από τα κορυφαία γεγονότα της φετινής χρονιάς, όχι μόνο για τις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις αλλά και για το ΝΑΤΟ συνολικότερα. Η βολή αποδοχής του συστήματος, 14 χρόνια μετά την παραλλαγή του και εγκατάστασή του στη Κρήτη, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη χαρακτηρίζεται ως ένα από τα κορυφαία γεγονότα της φετινής χρονιάς, όχι μόνο για τις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις αλλά και για το ΝΑΤΟ συνολικότερα.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Κίνδυνος αναβολής της βολής του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300, η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες!
Η βολή αποδοχής του συστήματος, 14 χρόνια μετά την παραλλαγή του και εγκατάστασή του στη Κρήτη, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη χαρακτηρίζεται ως ένα από τα κορυφαία γεγονότα της φετινής χρονιάς, όχι μόνο για τις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις αλλά και για το ΝΑΤΟ συνολικότερα, καθώς η επιχειρησιακή αξιοποίηση των πυραύλων θα σημάνει την πλήρη ένταξη του συστήματος S-300 στο δίκτυο της Ελληνικής Αεράμυνας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την "ευαίσθητη" περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου και όχι μόνο...

Στο Πεδίο Βολής Κρήτης στα Χανιά, όπου και πρόκειται να εκτελεστούν οι βολές των S-300 επικρατεί εδώ και μέρες πυρετός προετοιμασιών, καθώς έχει ήδη μεταφερθεί το σύστημα από την 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου. (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ) Το προσωπικό της 11ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων έχει εγκαταστήσει όλα τα απαραίτητα τμήματα του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος, (τα οχήματα εκτόξευσης, το ραντάρ, τους σταθμούς επικοινωνιών κλπ) και πραγματοποιεί συνεχείς δοκιμές ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη μέρα!

Στο Πεδίο Βολής Κρήτης στα Χανιά, όπου και πρόκειται να εκτελεστούν οι βολές των S-300 επικρατεί εδώ και μέρες πυρετός προετοιμασιών, καθώς έχει ήδη μεταφερθεί το σύστημα από την 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου.

Αντίπαλος ο ... καιρός
Ωστόσο φαίνεται πως οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν από τις επόμενες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης είναι ικανές να ανατρέψουν τα δεδομένα και να αναβάλλουν για κάποια 24ωρα την βολή των S-300. Κι αυτό γιατί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, με νεφώσεις, βροχές αλλά και ισχυρούς ανέμους κυρίως στην περιοχή των Χανίων, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες του defenceline.gr έχει προβληματίσει τους Έλληνες επιτελείς που παρακολουθούν με προσοχή τα δεδομένα, μέχρι να λάβουν τις οροστικές αποφάσεις.

Το defenceline.gr επικοινώνησε με τον μετεωρολόγο και απόστρατο Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Μιχάλη Καρακατσάνη, ο οποίος μας επιβεβαίωσε την αλλαγή του καιρού και τα άσχημα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στη Κρήτη. Συγκεκριμένα, από την Τρίτη το βράδυ προβλέπεται αλλαγή του σκηνικού του καιρού με πυκνές νεφώσεις που σταδιακά το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένεται να δώσουν βροχές, ενώ ενισχύονται το ίδιο διάστημα και οι βόρειοι άνεμοι που θα φτάσουν στην περιοχή των Χανίων τα 6 με 7 μποφώρ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τις προηγούμενες ώρες υπήρχε μάλιστα και ενημέρωση του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας και της 11ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων που επανδρώνει το σύστημα και που βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα στα Χανιά, για το ενδεχόμενο της αναβολής της εκτέλεσης των βολών τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου. Όπως είναι άλλωστε γνωστό, στο Πεδίο Βολής Κρήτης θα βρεθεί την ημέρα των βολών τόσο η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας, όσο και πολλοί αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, αλλά και άλλων χωρών καθώς το ενδιαφέρον είναι τεράστιο.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013 20:29