Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 15:51

Στη Κρήτη ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου για τη βολή των S-300

Η βολή αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες, θα την παρακολουθήσει ο υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, ο οποίος μεταβαίνει στην Κρήτη γι' αυτό τον σκοπό, μετά από πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Η βολή αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες, θα την παρακολουθήσει ο υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, ο οποίος μεταβαίνει στην Κρήτη γι' αυτό τον σκοπό, μετά από πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος S-300 που είναι εγκατεστημένο στην Κρήτη. Η δοκιμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του philenews, θα την παρακολουθήσει ο υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, ο οποίος μεταβαίνει στην Κρήτη γι' αυτό τον σκοπό, μετά από πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η παρουσία του κ. Φωτίου αρχικά ήταν αμφίβολη λόγω του βεβαρημένου προγράμματός του, ωστόσο, κατέστη δυνατή μετά από διευθετήσεις που έγιναν.

Η δοκιμαστική βολή του συστήματος S-300, ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα, όμως λόγω της απουσίας του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στη Νότιο Αφρική για την κηδεία του Νέλσον Μαντέλα, η βολή ακυρώθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από τη δοκιμή των πυραύλων που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία, προτού γίνει η αγορά του οπλικού συστήματος από την Κυπριακή Δημοκρατία, από το 1999 και την εγκατάσταση των πυραύλων στην Κρήτη, δεν πραγματοποιήθηκε οποιαδήποτε άλλη δοκιμή.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 16:00