Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014 11:34

Κάλεσμα για Ενότητα - Αγώνα

Σε αυτόν τον συναρπαστικό - πατριωτικό αγώνα, προσκαλούμε όλους τους Έλληνες, τους φίλους του Ελληνισμού, ιδιαιτέρως όμως τους νέους να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, για να δημιουργηθεί ένα νέο δημοκρατικό σύστημα διακονίας του ελληνικού λαού και της Πατρίδας , αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής Γ. Νταβρής. Σε αυτόν τον συναρπαστικό - πατριωτικό αγώνα, προσκαλούμε όλους τους Έλληνες, τους φίλους του Ελληνισμού, ιδιαιτέρως όμως τους νέους να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, για να δημιουργηθεί ένα νέο δημοκρατικό σύστημα διακονίας του ελληνικού λαού και της Πατρίδας , αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής Γ. Νταβρής.

Σκοπός αυτού του δύσκολου αγώνα είναι να συνεγείρει τους απανταχού της γης Έλληνες αλλά και τους φίλα προσκείμενα στον Ελληνισμό, ώστε να ξεπεραστεί η παρούσα κρίση, (κοινωνική -οικονομική - Δημοκρατίας) και η Πατρίδα αλλά και το Έθνος μας να επανέλθουν στην ιστορική τους τροχιά. Δηλαδή να συνεχίσουν να εκπληρώνουν την Οικουμενική τους προσφορά, ως παγκόσμια κιβωτός Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι περισσότεροι πολίτες αυτής της μοναδικής χώρας, βιώνουμε αρκετά χρόνια τώρα, μια «Νέα Βίαιη Πραγματικότητα» με οικονομική συνήθως μάσκα. Η κατάσταση αυτή έχει σχεδόν διαλύσει τις κοινωνικές δομές και τις εργασιακές σχέσεις απειλώντας σοβαρά την κοινωνική συνοχή και ασφάλεια. Τείνει όμως, δυστυχώς, να εξαφανίσει Αξίες και να κλονίσει Έθιμα που αν χαθούν, θα πάψουμε να υπάρχουμε ως κυρίαρχο κράτος και ως κοσμοϊστορικό Έθνος.

O Ελληνισμός, λοιπόν, που γέννησε τη Δημοκρατία, τη Φιλοσοφία, το Θέατρο, την Ιατρική και σύμπαν το πλήθος των κλασσικών και θετικών επιστημών, των Τεχνών, των ενδιαφερόντων του σύγχρονου ανθρώπου βρίσκεται μπροστά στην πιο κρίσιμη ίσως πρόκληση της ιστορίας του. Καλείται να αντιμετωπίσει μια «Στρεβλή Παγκοσμιοποίηση». Καλείται να σταματήσει τον αλεστήρα, τον πολτοποιητή των μυαλών, των ψυχών, των κοινωνιών, των κρατών και των εθνών.

Έτσι, ή θα υποταχθεί σταδιακά και τελικά θα χαθεί ολοκληρωτικά μέσα στη μαύρη τρύπα της πιο «διαστροφικής» και ακραία νεοφιλελεύθερης εκδοχής ενός «τερατο-καπιταλισμού» που θέλει τους ανθρώπους να λειτουργούν σαν ελεγχόμενες μηχανές παραγωγής και κατανάλωσης μεταλλαγμένων τροφών και υλικών χωρίς ψυχή, ή θα αντιδράσει ως παγκόσμια πνευματική δύναμη (με σχέδιο και ευελιξία) ώστε να διατηρηθεί η φυσιολογική και όμορφη διαφορετικότητα των λαών, η οποία διακονεί καλύτερα: την πραγματική Δημοκρατία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Οικολογία, την πραγματικά ελεύθερη οικονομική-κοινωνικη ανάπτυξη και κυρίως την παγκόσμια ειρήνη.

Οι περιβόητες, δήθεν ανώνυμες αγορές εφαρμόζοντας την στρατηγική του «Σοκ και Δέος» έχουν δημιουργήσει μια απάνθρωπη κοινωνική και οικονομική «κόλαση» και παγκόσμια αστάθεια. Όργανα τους δυστυχώς, οι πρόθυμες πολιτικο-οικονομικές ελίτ, με τις «ψευτο-θεσμικές» - πανίσχυρες γραφειοκρατίες και τον άπληστο χρηματο-πιστωτικό «Μινώταυρο».

Αυτό είναι η σημερινή «Κρίση» στο λεγόμενο «Δυτικό κόσμο», στην κοινωνικά απροσδιόριστη Ευρώπη αλλά και μέσα στην Ελλάδα.

Καθίσταται λοιπόν, επιβεβλημένη η δημιουργία μιας πραγματικής δημοκρατικής κίνησης ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ η οποία θα διαλύσει τους «καρκινικούς» αυτούς μηχανισμούς και δομές σε επίπεδο ελληνικού κράτους και Ευρώπης ώστε να υπάρξει μια νέα πολιτική πορεία η οποία θα επανατοποθετήσει τα «κλειδιά της εξουσίας» στα χέρια των πολιτικών δυνάμεων και η οποία θα δημιουργήσει ισορροπημένες και συνεργαζόμενες κοινωνίες, που στο επίκεντρό τους θα βρίσκεται ο Άνθρωπος, η Παιδεία, ο Πολιτισμός και όχι το χρήμα!

Είναι προφανές, ότι η υλοποίηση αυτής της αποστολής είναι δύσκολη - επίπονη και προϋποθέτει:

α. ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ

β. ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (ΑΝΑΤΑΞΗΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ)

γ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

δ. ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ε. Πάνω απ' όλα όμως μία ΣΟΒΑΡΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΕ ΗΘΟΣ, ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

Σε αυτόν τον συναρπαστικό - πατριωτικό αγώνα, προσκαλούμε όλους τους Έλληνες, τους φίλους του Ελληνισμού, ιδιαιτέρως όμως τους νέους να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, για να δημιουργηθεί ένα νέο δημοκρατικό σύστημα διακονίας του ελληνικού λαού και της Πατρίδας προκειμένου:

Α. Να αντέξουμε τις κοινωνιο-διαλυτικές επιθέσεις της τραπεζοκρατίας με έκτακτα μέτρα στήριξης των πολιτών εξασφαλίζοντας σε αυτούς κατοικία, τροφή, ενέργεια, Ιδιοκτησία ώστε να προληφθούν πιθανές κοινωνικές αναταραχές και να διασφαλιστεί η συνοχή του κοινωνικού ιστού.

Β. Να δημιουργήσουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Δημοκρατίας με αλλαγές στο Σύνταγμα, στο Κοινοβούλιο και στη Δικαιοσύνη ώστε:

1.Να ελέγχεται αυστηρά έως συντριπτικά κάθε μορφή κομματοκρατίας και διαπλοκής που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ή να οικειοποιηθεί το δημόσιο πλούτο (υλικό και πνευματικό).

2.Να εξασφαλίζεται η εύρυθμη, αποτελεσματική και οικονομική λειτουργία της κρατικής μηχανής προκειμένου να επιλύσουμε τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνικής σταθερότητας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της οικονομικής ανάπτυξης, της φοροδιαφυγής, του χρέους, της εθνοκτόνου υπογεννητικότητας, της παράνομης και ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης και κυρίως της Εθνικής Ακεραιότητας και Ασφάλειας.

Τέλος, πρέπει να κρατάμε στο μυαλό μας και στην ψυχή μας ότι:

-Αρχαιότητα, Βυζάντιο και Ορθοδοξία σμίλεψαν της γαλανόλευκης τον κυματισμό για να θεριεύει ο άνεμος ύπαρξης στις ψυχές των παιδιών μας.

-Παιδεία και Μόχθος είναι τα εργαλεία της ζωής μας.

-Γλώσσα Λευτεριά και Αλήθεια δίδαξε ο Δ. Σολωμός. Ενότητα και Αντίσταση είναι το ίδιο σύνθημα για να κερδίσουμε και αυτόν τον «παγκόσμιο πόλεμο».

-Στην κρίση κανένας μόνος.

-Όλοι μαζί με Πίστη και Αλληλεγγύη.

-Αντέχουμε. Αλλάζουμε. Αναγεννιόμαστε.

Ομάδα «Νόστος»

Το παρόν κείμενο αποστέλλεται από τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Αχαΐας, Γεώργιο Νταβρή, μέλος της Ομάδας «Νόστος»

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter