Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 14:58

Επίσκεψη Γεννηματά στη Σύμη για το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής των Ενόπλων Δυνάμεων

Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, επισκέφτηκε το ιατρείο Γιαλού όπου η ομάδα των ιατρών των Ενόπλων Δυνάμεων εξέταζε ασθενείς κατοίκους του νησιού, ενώ συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού Ελευθέριο Παπακαλοδούκα. Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, επισκέφτηκε το ιατρείο Γιαλού όπου η ομάδα των ιατρών των Ενόπλων Δυνάμεων εξέταζε ασθενείς κατοίκους του νησιού, ενώ συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού Ελευθέριο Παπακαλοδούκα.

Στη Σύμη βρέθηκε η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά, συνοδευόμενη από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, προκειμένου να επισκεφθεί το πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» και να παρακολουθήσει την εξέλιξη του αναβαθμισμένου Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής.

Το πλοίο γενικής υποστήριξης μεταφέρει τη διακλαδική ομάδα γιατρών (όπως Παθολόγο, Καρδιολόγο, Χειρούργο, Παιδίατρο, Ακτινολόγο, Ουρολόγο, Γυναικολόγο, Μικροβιολόγο και Οδοντίατρο) η οποία πραγματοποιεί περιοδεία παρέχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κατοίκους των νησιών της άγονης γραμμής.

Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, επισκέφτηκε το ιατρείο Γιαλού όπου η ομάδα των ιατρών των Ενόπλων Δυνάμεων εξέταζε ασθενείς κατοίκους του νησιού, ενώ συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού Ελευθέριο Παπακαλοδούκα.

Στα πλαίσια της επίσκεψης της στο νησί, η κα Γεννηματά επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Πανορμίτου.

«Πριν από έναν χρόνο μιλούσαμε για ένα πιλοτικό πρόγραμμα. Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε τις αποστολές του ΠΓΥ Προμηθεύς, για να προσφέρουμε πρωτοβάθμια φροντίδα στους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών», σημείωσε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Σήμερα με μεγάλη ικανοποίηση μπορούμε να πούμε ότι καθιερώνουμε έναν θεσμό που αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι γιατροί μας, τους οποίους οφείλω να ευχαριστήσω, επισκέπτονται τακτικά τα νησιά και οι νησιώτες έχουν εντάξει την επίσκεψη του ΠΡΟΜΗΘΕΑ στην καθημερινότητα τους. Μέσα σε έναν χρόνο εξετάστηκαν 1500 πολίτες. Και συνεχίζουμε».

Το ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» ξεκίνησε το πρόγραμμα με επισκέψεις στην Κάσο, στο Καστελόριζο και τη Σύμη, σήμερα Κυριακή 16 Νοεμβρίου βρίσκεται στη Χάλκη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Νίσυρο και την Αμοργό.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 13:02