Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 19:13

Επίσκεψη Δένδια στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ. Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε σήμερα το Αρχηγείο Στόλου, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος, όπου είχε ενδελεχή ενημέρωση για την αποστολή του Στόλου, τις δραστηριότητες και τις επιχειρησιακές δυνατότητές του.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας μετέβη στη βάση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών που βρίσκεται εντός του Ναυστάθμου Σαλαμίνος προκειμένου να ενημερωθεί για το πρόγραμμα συντηρήσεως και εκσυγχρονισμού μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού. Ακολούθως επισκέφθηκε το Υ/Β «Παπανικολής», την ΤΠΚ «Δανιόλος» και την Φ/Γ «Σπέτσαι».

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ.

Μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεώς του, ο κ. Δένδιας δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Παρατήρησα τον θυρεό του Πολεμικού Ναυτικού που αναγράφει την πολιτική παρακαταθήκη, την οποία κληροδότησε ο επιφανέστερος ηγέτης της κλασικής Αθήνας, ο Περικλής, στον Ελληνισμό. Γράφει: «Μέγα το της θαλάσσης κράτος», αναφερόμενος στην ιστορική νίκη των αρχαίων Ελλήνων έναντι των Περσών στο νησί που βρισκόμαστε σήμερα, στη Σαλαμίνα, υπό τις κατευθύνσεις του Θεμιστοκλή.

Από τις 22 Σεπτεμβρίου 480 π.Χ. ως σήμερα έχουν περάσει 25 αιώνες ταξιδιού στη θάλασσα της Ιστορίας, αλλά οι Έλληνες βρίσκονται συνεχώς εδώ δίνοντας το ίδιο μήνυμα. Το κράτος της θάλασσας είναι μέγα, τόσο στη στρατιωτική, όσο και στην οικονομική διάστασή του.

Όπως διαπιστώνω ύστερα από τις ενημερώσεις και την προσωπική επαφή που είχα τόσο με την ηγεσία, όσο και με τα στελέχη του Αρχηγείου Στόλου και του Ναυστάθμου Σαλαμίνος, το Πολεμικό Ναυτικό είναι ένας ισχυρός βραχίονας αποτροπής οποιασδήποτε απειλής, έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας".

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter