Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 15:03

Υδρογραφικοί Πλόες: Το Defenceline στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ!

Η έκθεση θα λειτουργήσει επί του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θωρηκτού «Γ.ΑΒΕΡΩΦ» έως και την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015. Η έκθεση θα λειτουργήσει επί του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θωρηκτού «Γ.ΑΒΕΡΩΦ» έως και την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015.
Ρεπορτάζ/φωτογραφίες: Νίκος Τριανταφυλλίδης

Την ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε από κοντά την έκθεση ιστορικών ναυτικών χαρτών και κειμηλίων που φιλοξενείτε στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ από τις 1 Μαρτίου 2015 είχαμε πριν από λίγες ημέρες. Μια έκθεση που δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να δει από κοντά σπάνιους ιστορικούς χάρτες της Υδρογραφικής υπηρεσίας του ΠΝ και σπάνια εκθέματα όπως τον παλιρροιογράφο με έτος κατασκευής το 1939, την λιθογραφική πλάκα καθώς και πλήθος οργάνων που χρησιμοποιήθηκαν τόσο στην ωκεανογραφική όσο και στην χαρτογραφία.

3 xart averof trian

2 xart averof trian

9 xart averof trian

10 xart averof trian

Η έκθεση φιλοξενείτε στους κεντρικούς διαδρόμους του πλοίου και απολαμβάνει την επισκεψιμότητα εκατοντάδων καθημερινός κεντρίζοντας το ενδιαφέρον όλων των ηλικιών ακόμα και μικρών παιδιών. 

15 xart averof trian

7 xart averof trian

8 xart averof trian

Το πλήρωμα το πλοίου αναλαμβάνει την πλήρη ενημέρωση των επισκεπτών για την Ιστορία των σπάνιων αυτών εκθεμάτων καθώς και την επεξήγηση της λειτουργίας των οργάνων που συμπληρώνουν την έκθεση δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο Χαρτογράφησης και ωκεανογράφισης των θαλασσών μας από την Υδρογραφική Υπηρεσία στον πέρασμα του χρόνου.

4 xart averof trian

5 xart averof trian

6 xart averof trian

Η έκθεση αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να έρθει κάποιος σε επαφή με τις παλιές μεθόδους θαλάσσιας χαρτογραγράφισης και τους ναυτικούς χάρτες καθώς του δίνεται η δυνατότητα να εντρυφήσει στις τεχνολογικές μεθόδους των παλαιότερων εποχών όπου αποτέλεσαν την βάση της σημερινής τεχνολογίας για την δημιουργία ναυτικών χαρτών και συσκευών θαλασσίων ερευνών.

11 xart averof trian

12 xart averof trian

 

13 xart averof trian

14 xart averof trian

Η έκθεση «Υδρογραφικοί Πλόες» θα φιλοξενείτε στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ για 4 μήνες ακόμα και συγκεκριμένα έως Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015.

ekthesi

Πληροφορίες:
ΠΝΜ Θ/Κ «Γ.ΑΒΕΡΩΦ»
Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης | Τροκαντερό | 210 9888211
Ωράριο
Τρίτη -Παρασκευή : 09:00 – 14:00
Σάββατο –Κυριακή και Επίσημες Αργίες : 10:00 – 17:00

www.averof.mil.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 15:05