Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 22:13

Σε «ετοιμότητα απάρσεως» ο «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» αν το επιτρέψει ο καιρός

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, το «Γ.ΑΒΕΡΩΦ» θα ρυμουλκηθεί στη Θεσσαλονίκη για να «συμμετάσχει» έτσι στο φετινό τριπλό εορτασμό της πόλεως το διάστημα 26-28 Οκτωβρίου. Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, το «Γ.ΑΒΕΡΩΦ» θα ρυμουλκηθεί στη Θεσσαλονίκη για να «συμμετάσχει» έτσι στο φετινό τριπλό εορτασμό της πόλεως το διάστημα 26-28 Οκτωβρίου.

Γράφει ο Λεωνίδας Μπλαβέρης - Παραπολιτικά

Σε «ετοιμότητα απάρσεως» για αύριο το πρωί, «καιρού επιτρόποντος», βρίσκονται από σήμερα το απόγευμα ο κυβερνήτης και το πλήρωμα του θρυλικού ευδρόμου «Γ.ΑΒΕΡΩΦ» αλλά και οι πάντες στο Πολεμικό Ναυτικό, καθώς το εγχείρημα της ρυμουλκήσεως του πλοίου από το Τροκαντερό του Παλαιού Φαλήρου, που βρίσκεται σήμερα, μέχρι τη Θεσσαλονίκη, δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε φυσικά και χωρίς κινδύνους. Το αντίθετο μάλιστα.

Σήμερα πάντως ως αργά το απόγευμα, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ θα έπρεπε να ένοιωθε όπως ο στρατηγός Ντουάϊτ Αϊζενχάουερ την παραμονή της αποβάσεως στη Νορμανδία, όταν για να πάρει την απόφαση να ξεκινήσει η τεράστια αρμάδα από την Βρετανία για τις γαλλικές ακτές αποβάσεως, ρωτούσε κάθε 10 λεπτά τους μετεωρολόγους για το κρίσιμο «άνοιγμα» του καιρού, που θα επέτρεπε την απόβαση.

Έτσι και ο ναύαρχος Τσούνης ενημερωνόταν συνεχώς από τους μετεωρολόγους, όχι μόνο για τον καιρό αύριο τοπικώς στο Σαρωνικό, αλλά και καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής των περίπου 250 ναυτικών μιλίων Τροκαντερό – Θεσσαλονίκη και για διάστημα περίπου 2,5 ημερών, όσο υπολογίζεται πως θα είναι ο χρόνος του προαναφερθέντος ταξιδιού.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αργά το απόγευμα σήμερα, η απόφαση είναι όπως η τελική απόφαση για την έναρξη της επιχειρήσεως ρυμουλκήσεως του «Γ.ΑΒΕΡΩΦ» ληφθεί αύριο το πρωί γύρο στις 07:00, καθώς – ως προελέχθη – τα ΠΑΝΤΑ είναι απολύτως έτοιμα από σήμερα.
Συμφώνως με τις ως τώρα πληροφορίες μας, η ρυμούλκηση του θρυλικού πλοίου του Στόλου μας θα πραγματοποιηθεί από δύο ιδιωτικά ρυμουλκά, προσφορά της ναυτιλιακής κοινότητος της χώρας, ενώ σε όλη τη διάρκεια της επιχειρήσεως το πλοίο θα συνοδεύουν μία φρεγάτα και ένα ρυμουλκό του Στόλου, το τελευταίο για πολλούς προφανείς, αλλά και ... «αφανείς», λόγους.

Θυμίζουμε ότι απόφαση τημε ς πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, το «Γ.ΑΒΕΡΩΦ» θα ρυμουλκηθεί στη Θεσσαλονίκη για να «συμμετάσχει» έτσι στο φετινό τριπλό εορτασμό της πόλεως το διάστημα 26-28 Οκτωβρίου και μετά θα παραμείνει εκεί επί ένα μήνα για να το επισκεφτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Θεσσαλονικείς και γενικότερα Βορειοελλαδίτες. Αναμφιβόλως μία πολύ δύσκολη αποστολή, με τρομερούς κινδύνους για το 106 ετών πλοίο, που όλοι οι Έλληνες εύχονται τα τελειώσει ομαλώς.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter