Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 17:36

Εορτασμός του Αγίου Νικολάου και των Νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, η τελετή εορτασμού του προστάτη των Ναυτικών Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, η τελετή εορτασμού του προστάτη των Ναυτικών Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, η τελετή εορτασμού του προστάτη των Ναυτικών Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913.
Στην τελετή παρέστησαν o Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, o A' Αντιπρόεδρος Βουλής, ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων, Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τέως υπουργοί, τα μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, απόστρατοι, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών από όλους τους κλάδους των Ε.Δ και Σ.Α και αντιπροσωπείες μαθητών Στρατιωτικών Σχολών.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, η τελετή εορτασμού του προστάτη των Ναυτικών Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913.

Ο κ. Αβραμόπουλος σε χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων τόνισε:

Είναι ξεχωριστή η χαρά να μοιράζομαι σήμερα αυτό τον υψηλό συμβολισμό της γιορτής του Αγίου Νικολάου, του προστάτη της ελληνικής ναυτοσύνης. Είμαι βέβαιος ότι σήμερα, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, σε κάθε νησί, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο τα ποντοπόρα πλοία μας μεταφέρουν το μήνυμα της Ελλάδας της δύναμης και της αξίας. Αναφέρομαι στον εμπορικό μας στόλο και τις ιερές παρακαταθήκες μίας μεγάλης παράδοσης της ελληνικής ναυτοσύνης και βέβαια της μεγάλης τιμής που η μέρα φέρνει για το Ελληνικό Πολεμικό μας Ναυτικό, για το οποίο όλοι οι Έλληνες αισθανόμαστε υπερήφανοι.

Σήμερα με αυτή την σεμνή αλλά γεμάτη συμβολισμούς εκδήλωση, στέλνουμε ένα μήνυμα σεβασμού, αναγνώρισης και τιμής στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και η Κυβέρνηση, σε συνεργασία πάντοτε με τη στρατιωτική ηγεσία, έχουμε τον τελευταίο καιρό, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος, ενσκήψει με πάρα πολύ ενδιαφέρον πάνω στα ζητήματα που αφορούν στο Πολεμικό μας Ναυτικό και όχι μόνο.

Τα σχέδια που έχουμε εκπονήσει θα δώσουν νέες δυνατότητες για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με τη διατήρηση των ήδη υπαρχουσών δομών του, αλλά και με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών στο όνομα των αποστολών που μας αναθέτει η διεθνής κοινότητα, οι διεθνείς οργανισμοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, Έλληνες ναυτικοί, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού, βρίσκονται σε διάφορα σημεία του κόσμου.

Σε αυτούς όλους λοιπόν, τους απόντες σήμερα από αυτή την εκδήλωση, στους παρόντες εδώ αλλά και στους ιστορικούς συνεχιστές αυτής της μακροχρόνιας παράδοσης στέλνουμε ένα μήνυμα σεβασμού και αναγνώρισης.

Χρόνια πολλά για σήμερα σε όλους.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter