Σάββατο, 01 Μαρτίου 2014 10:53

Τελετή Εορτασμού της Γενέθλιας Ημέρας της Αεροπορίας Στρατού (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στην τελετή παραβρέθηκε επίσης,ο Διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ, καθώς και πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων αρκετοί απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Αεροπορίας Στρατού. Στην τελετή παραβρέθηκε επίσης,ο Διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ, καθώς και πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων αρκετοί απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Αεροπορίας Στρατού.

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η τελετή εορτασμού της γενέθλιας ημέρας της Σχολής Αεροπορίας Στρατού, στην έδρα της στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, με την παρουσία του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Υποστράτηγου κ. Δήμου Βασιλείου. Στην τελετή παραβρέθηκε επίσης,ο Διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ, καθώς και πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων αρκετοί απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Αεροπορίας Στρατού.

10diagoras

2ndTEAS 02

2ndTEAS 03

Ιστορικό της ΣΑΣ
Τον Ιούλιο του 1952 ιδρύθηκε στα Μέγαρα υπό την Διεύθυνση Πυροβολικού του ΓΕΣ η "Σχολή Χειριστών ΕΠΑΡ", η οποία από το 1954 και μέχρι το 1960 λειτουργούσε ως "Πτέρυγα ΕΠΑΡ" υπό την Σχολή Πυροβολικού. Μέχρι το 1959 εκπαιδεύονται ως χειριστές μόνο Αξιωματικοί προερχόμενοι από το Όπλο του Πυροβολικού κι από το 1960 εκπαιδεύονται ως χειριστές Αξιωματικοί προερχόμενοι από όλα τα Όπλα και Σώματα.
Το 1961 η "Πτέρυγα ΕΠΑΡ" μετονομάστηκε σε "Σχολή Αεροπορίας Στρατού" και υπήχθη στο 3ο ΕΓ/ΓΕΣ. Το Νοέμβριο του 1967 συγκροτήθηκε η Διεύθυνση Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ, υπό την οποία υπάγεται έκτοτε η Σχολή.
Η ΣΑΣ μέχρι σήμερα στην 53χρονη ιστορική διαδρομή της με τις διαχρονικά άοκνες προσπάθειες του προσωπικού της έχει εντάξει στην πτητική της εκπαίδευση 6 τύπους Αεροσκαφών- Ελικοπτέρων και έχει αποδώσει στο Όπλο της Αεροπορίας Στρατού 1350 εκπαιδευμένους χειριστές. Ετησίως το πτητικό της έργο ανέρχεται περί τις 3.500 ώρες πτήσης.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter