Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015 14:14

Εξήντα OH-58D για την Αεροπορία Στρατού – Σε δεύτερο χρόνο τριάντα UH-60M Black Hawk!

Ο Ελληνικός Στρατός αποκτά 60 ελικόπτερα ένοπλης αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior, τα οποία μόλις πρόσφατα αποσύρθηκαν από υπηρεσία με τον Στρατό των ΗΠΑ! Ο Ελληνικός Στρατός αποκτά 60 ελικόπτερα ένοπλης αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior, τα οποία μόλις πρόσφατα αποσύρθηκαν από υπηρεσία με τον Στρατό των ΗΠΑ!

Στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, απόλυτα έγκυρες πηγές επιβεβαιώνουν πως ο Ελληνικός Στρατός αποκτά 60 ελικόπτερα ένοπλης αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior, τα οποία μόλις πρόσφατα αποσύρθηκαν από υπηρεσία με τον Στρατό των ΗΠΑ και θα διατεθούν ως Πλεονάζοντα Αμυντικά Είδη (Excess Defense Articles: EDA).

Πέραν του υπόλοιπου οπλισμού, τα περισσότερα από τα ελικόπτερα θα διαθέτουν ικανότητα βολής βλημάτων Stinger Αέρος-Αέρος (ATAS) εισάγοντας το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα στην ελληνική Αεροπορία Στρατού. Ακόμη 8-10 OH-58D θα αποκτηθούν για εξασφάλιση ανταλλακτικών.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη κινήσεις αναδιοργάνωσης, όπως η μεταφορά της Σχολής Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΣ) στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου θα εγκατασταθεί επίσης δύναμη ελικοπτέρων μεταφορών Chinook για υποστήριξη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. Θα πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για τα 10 CH-47D που παραχωρούνται από τα πλεονάσματα του Στρατού των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Συνεργασίας Ασφαλείας του υπουργείου Άμυνας (DSCA) των ΗΠΑ στις 11 Δεκεμβρίου 2014.

Τέλος, σύμφωνα με τις πηγές της «ΕΑ&Τ», όχι απλά δεν έχει εγκαταλειφθεί η πρόθεση απόκτησης 30 ελικοπτέρων γενικής χρήσης Black Hawk, αλλά θα δρομολογηθεί σε δεύτερο χρόνο, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τα CH-47D και OH-58D. Οι πηγές μας μάλιστα ανέφεραν πως τα Black Hawk θα είναι της έκδοσης UH-60M και, παρά τις απορίες και επιφυλάξεις μας, οι αρμόδιοι γνωρίζουν καλύτερα.

Αποκλειστικές λεπτομέρειες για την προμήθεια των εξήντα OH-58D Kiowa Warrior από τον ΕΣ, στο τεύχος Ιανουαρίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter