Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015 22:13

Συγκίνηση στο Μάλεμε για τους πεσόντες Καταδρομείς και Αεροπόρους της Επιχείρησης ΝΙΚΗ

Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο στο Μάλεμε, 41 χρόνια μετά τη θυσία των παλικαριών στη Κύπρο. Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο στο Μάλεμε, 41 χρόνια μετά τη θυσία των παλικαριών στη Κύπρο.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης, Νίκος Τριανταφυλλίδης, Μαρία Γιαμπουλάκη

Συγκίνηση και περηφάνια για τα κατορθώματα του χθες, πίστη και βεβαιότητα πως αν απαιτηθεί και στο μέλλον οι Δυνάμεις Καταδρομών θα φωνάξουν ξανά παρών στα προσκλητήρια του Έθνους. 41 χρόνια μετά τη θυσία των Καταδρομέων και των Αεροπόρων στη μαρτυρική Κύπρο, οι συγγενείς τους, οι βετεράνοι της 1ης Μοίρας Καταδρομών που πολέμησαν τον Αττίλα το 1974, τα στελέχη που υπηρετούν σήμερα στην Α' Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, τοπικοί παράγοντες και τοπικοί φορείς τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων στο καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο της 1ης ΜΑΛ στο Μάλεμε Χανίων.

1 lok 15

5 lok 15

3 lok 15

10 lok 15

Ο διοικητής της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών Αντισυνταγματάρχης N. Kωστάκης με την ομιλία του επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά πως η θυσία των Καταδρομέων κατά τη διάρκεια της αποστολής "ΝΙΚΗ" και το μαχητικό τους πνεύμα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έχει μεταλαμπαδευτεί και στις επόμενες γενιές των Μονάδων Καταδρομών.

11 lok 15

9 lok 15

8 lok 15

2 lok 15

Το χρονικό της επιχείρησης ΝΙΚΗ περιέγραψε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος των Βετεράνων Καταδρομέων, Παναγιώτης Αφάλης, ενώ η τελετή έκλεισε με το προσκλητήριο πεσόντων, την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, τον οποίο έψαλλαν και οι Καταδρομείς σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους!

4 lok 15

6 lok 15

12 lok 15

13 lok 15

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015 01:12