Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 08:43

Άνδρες της 1ης ΜΑΛ και του 547 Α/Μ ΤΠ στο στρατιωτικό μουσείο Χρωμοναστηρίου

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πτέρυγα με τα ιστορικά κειμήλια από την «Μάχη της Κρήτης», όπου οι στρατιώτες μας ενημερώθηκαν για την ηρωική μάχη, που έγινε σύμβολο σε ολόκληρη την κατεχομένη τότε Ευρώπη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πτέρυγα με τα ιστορικά κειμήλια από την «Μάχη της Κρήτης», όπου οι στρατιώτες μας ενημερώθηκαν για την ηρωική μάχη, που έγινε σύμβολο σε ολόκληρη την κατεχομένη τότε Ευρώπη.

Μια ιδιαίτερη επίσκεψη πραγματοποίησαν το Σάββατο 16 Απριλίου οπλίτες και αξιωματικοί του 547 Α/M ΤΠ που πραγματοποιούν την προκεχωρημένη εκπαίδευσή τους καθώς και καταδρομείς- αλεξιπτωτιστές από την 1η ΜΑΛ από το Μάλεμε των Χανίων, συνοδευόμενοι από αξιωματικούς και τον Δκτη της 1ης ΜΑΛ, στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου.

4 AM-mal-6

 

Οι οπλίτες είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Ιστορία και να μάθουν από πρώτο χέρι για τα ηρωικά κατορθώματα των προγόνων τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πτέρυγα με τα ιστορικά κειμήλια από την «Μάχη της Κρήτης», όπου οι στρατιώτες μας ενημερώθηκαν για την ηρωική μάχη, που έγινε σύμβολο σε ολόκληρη την κατεχομένη τότε Ευρώπη.

1 AM-mal-6

2 AM-mal-6

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ενδιαφέρον των καταδρομέων, τράβηξε ιδιαίτερα ο εξοπλισμός των Γερμανών αλεξιπτωτιστών και τα αλεξίπτωτα που χρησιμοποιούσαν την εποχή εκείνη. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 00:56