Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 08:38

Η οριστική απόφαση για την παρέλαση των Εθνοφυλάκων!

Σήμα του ΓΕΣ προς τις Μονάδες και τα Τάγματα Εθνοφυλακής. Σήμα του ΓΕΣ προς τις Μονάδες και τα Τάγματα Εθνοφυλακής.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Το σύνθημα για την προετοιμασία των Εθνοφυλάκων για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου δίνει σύμφωνα με πληροφορίες του defenceline.gr το έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το οποίο κοινοποιήθηκε στις Μονάδες και τα Τάγματα Εθνοφυλακής σε όλη την επικράτεια. Αυτό σημαίνει ότι οι Εθνοφύλακες θα δώσουν κανονικά το παρόν μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων στις εορταστικές εκδηλώσεις, για την εθνική επέτειο.

Όπως είναι γνωστο, το θέμα προέκυψε μετά  το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του defenceline.gr για την  εγκύκλιο τού Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, με θέμα «Εορτασμός τής εθνικής επετείου τής 28ης Οκτωβρίου 1940», η οποία απευθυνόμενη σε πολιτικούς και στρατιωτικούς αποδέκτες ανέφερε ότι κατά την ημέρα τής 28ης Οκτωβρίου «Τάγματα Εθνοφυλακής δεν θα παρελάσουν».

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές, το ρεπορτάζ μας φιλοξενήθηκε σε δεκάδες ιστότοπους, ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικά ρεπορτάζ, ενώ οι Εθνοφύλακες σε όλη την επικράτεια ένοιωσαν απογοήτευση, καθώς ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμεναν σε μια χρονιά που έχει ανακυρηχθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως "Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων". Το τελευταίο διάστημα η εντατική εκπαίδευση σε όλα τα Τάγματα Εθνοφυλακής της χώρας έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς ενώ ενθουσιασμός στις τάξεις των Εθνοφυλάκων έχει ικανοποιήσει και την ηγεσία του Στρατού Ξηράς.

Τελικά, το σήμα που έφτασε στις Μονάδες, αποκατέστησε την ...τάξη και την κανονικότητα, ενώ άπαντες οι Εθνοφύλακες θα προετοιμαστούν για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ώστε να τιμήσουν όπως πρέπει τους πεσόντες και τους μαχητές του Έπους του '40. Ραντεβού στις λεωφόρους των παρελάσεων!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 23:56