Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 08:39

Το εντυπωσιακό βίντεο της 80 ΑΔΤΕ: «ΓΑΙΑΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΟΥ ΔΙΔΟΜΕΝ»

Βίντεο με την επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής. Βίντεο με την επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με την επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού της 80 Ανωτάτης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής "ΚΩΣ".

80 ADTE 379 301

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Η νήσος Κως και επί αυτής θυρεός με χιαστί τυφέκιο και δόρυ. Συμβολίζει την έδρα της 80 ΑΔΤΕ, την ελληνικότητα της νήσου Κω και τους αγώνες του Έθνους και του λαού της.

ΡΗΤΟ: "ΓΑΙΑΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΟΥ ΔΙΔΟΜΕΝ" (Χώμα και νερό δεν δίνουμε).

"Και γαρ Δαρείου και Ξέρξου από πατέρων, επιστολάς γραψάντων, γαίων και ύδωρ αιτεόντων, ουκ έδωκεν ο δάμος... Και νυν την αυτήν απόκρισιν διδοί από Κώων. Αναχωρείτε, ότι Ιπποκράτην ου δίδουσιν έκδοτον...".

"Όταν ο Δαρείος και ο Ξέρξης με επιστολές τους ζήτησαν από τους πατέρες μας υποταγή (γαίαν και ύδωρ) ο δήμος δεν την έδωσε. Και τώρα την ίδια απάντηση δίδει (ο δήμος) εκ μέρους των Κώων. Φύγετε, διότι δεν παραδίνουμε τον Ιπποκράτη...".

Αποτελεί την απάντηση των Κώων στον Αρταξέρξη Ά τον Μακρόχειρα, βασιλιά της Περσίας (465 - 424 π.Χ.) ύστερα από απειλητική αξίωσή του (τελεσίγραφο) να του παραδώσουν τον συμπατριώτη τους ιατρό, Ιπποκράτη, για εκτέλεση υπηρεσίας στον περσικό στρατό στα παράλια της Μ. Ασίας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 12:16