Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 10:30

Ψηφιακοί οι θησαυροί της στρατιωτικής μας ιστορίας στην Υπηρεσία Στρατιωτικών Αρχείων

Το υλικό που ψηφιοποιήθηκε, ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια σελίδες εντύπου αρχείου, 74 χιλιάδες μικροφωτογραφίες ατομικών εγγράφων αποστράτων στελεχών και 1,5 εκατομμύρια λήψεις μικροφίλμ από το αρχείο του Στρατού. Το υλικό που ψηφιοποιήθηκε, ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια σελίδες εντύπου αρχείου, 74 χιλιάδες μικροφωτογραφίες ατομικών εγγράφων αποστράτων στελεχών και 1,5 εκατομμύρια λήψεις μικροφίλμ από το αρχείο του Στρατού.

Tην Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών ημερίδα με τίτλο «Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη του Ιστορικού Αρχείου της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Αρχείων», με συνδιοργανωτές τη Διεύθυνση Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Θανάσης Δαβάκης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος.

Το υλικό που ψηφιοποιήθηκε, ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια σελίδες εντύπου αρχείου, 74 χιλιάδες μικροφωτογραφίες ατομικών εγγράφων αποστράτων στελεχών και 1,5 εκατομμύρια λήψεις μικροφίλμ από το αρχείο του Στρατού.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter