Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021
Write on Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Την Παρασκευή 17/12/2021 στις 20:00 μ.μ. στο Βαλκανικό Radio Strimonika και στην εκπομπή « Η Φωνή των Εθελοντών» Ο Δημήτρης Κανναβός και ο Γρηγόρης Βερροιώτης ΕΙΧΑΝ καλεσμένο τον Πρόεδρο της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) Εφ. Ταγματάρχη (ΠΖ) Ιωάννη Σιδηρόπουλο.

Η εκπομπή είναι μια συνεργασία του Radio Strimonika με την Hellenic Media Group ( Εθελοντικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο ) με την υποστήριξη του Μουσείου Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης.

Ακούστε την εκπομπή:

Ποια είναι η ΛΕΦΕΔ

Η ΛΕΦΕΔ - Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων είναι μια προσπάθεια συνειδητοποιημένων εφέδρων αξιωματικών και οπλιτών, Ελλήνων πολιτών που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και ενίσχυση των μεταξύ αυτών αναπτυχθέντων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας σχέσεων, δεσμών και ιδεών και ιδίως η καλλιέργεια του εθελοντισμού, της φιλοπατρίας, της πειθαρχίας και του αλτρουισμού επ’ ωφελεία των ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής αμύνης της Πατρίδας.

Αν και η ΛΕΦΕΔ ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το έτος 2006, τα ιδρυτικά της μέλη συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1993 και έχουν πολυετή εμπειρία σε αντίστοιχα προϋπάρχοντα σωματεία. Μέλη της ΛΕΦΕΔ μπορούν να γίνουν όσοι είναι εν ενεργεία στελέχη ή έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις ή τα Σώματα Ασφαλείας (ΕΣ, ΠΝ, ΠΑ, ΕΛΑΣ, ΛΣ, ΠΣ κλπ).