Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 09:33

Ευχήθηκαν Καλή Θητεία στους φαντάρους με κρητικό γλέντι στο λιμάνι του Ηρακλείου (ΒΙΝΤΕΟ)

Λαοθάλασσα το βράδυ της Κυριακής στο λιμάνι του Ηρακλείου με τους Κρητικούς να εύχονται "καλή θητεία" στα παιδιά τους που ταξίδεψαν προκειμένου τη Δευτέρα να παρουσιαστούν και να καταταγούν στον Ελληνικό Στρατό. Λαοθάλασσα το βράδυ της Κυριακής στο λιμάνι του Ηρακλείου με τους Κρητικούς να εύχονται "καλή θητεία" στα παιδιά τους που ταξίδεψαν προκειμένου τη Δευτέρα να παρουσιαστούν και να καταταγούν στον Ελληνικό Στρατό.
Γράφει ο ο Γιώργος I. Παπαδάκης

Λαοθάλασσα το βράδυ της Κυριακής στο λιμάνι του Ηρακλείου με τους Κρητικούς να εύχονται "καλή θητεία" στα παιδιά τους που ταξίδεψαν προκειμένου τη Δευτέρα να παρουσιαστούν και να καταταγούν στον Ελληνικό Στρατό.

Οι εξατμίσεις των αυτοκινήτων και των δίκυκλων οχημάτων δεν σταμάτησαν ούτε ένα λεπτό να "αποχαιρετούν" τους φαντάρους που έφευγαν ενώ από το σκηνικό του αποχαιρετισμού δεν έλειψαν και τα πυροτεχνήματα αλλά και τα πειράγματα των φίλων που έχουν πάει ήδη στον στρατό. Το άγχος και η περιέργεια για το τι θα συναντήσουν εκεί που θα πάνε, ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των νεαρών Κρητικών που αποχαιρετούσαν τις οικογένειες τους.

Η πιο συγκινητική στιγμή όμως ήταν όταν οι φαντάροι έπρεπε να επιβιβαστούν στο πλοίο. Μητέρες, πατεράδες αλλά και όλοι οι συγγενείς και οι φίλοι που βρέθηκαν εκεί για να ευχηθούν "καλή θητεία", έκλαψαν κατά τη διάρκεια του αποχαιρετισμού. Η Κρήτη αποχαιρέτησε τους φαντάρους έτσι όπως εκείνη ξέρει. Με ποτό, τραγούδι και συγκίνηση, να συνθέτουν ένα σκηνικό αποχαιρετισμού.

Δείτε τα βίντεο από το λιμάνι του Ηρακλείου το βράδυ της Κυριακής 14 Σεπτεμβρίου. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter