Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015 11:35

8 Φεβρουαρίου 1941: Σκληρές αερομαχίες Gladiator και PZL-24 με ιταλικά βομβαρδιστικά

Η συντονισμένη ομαδική επίθεση των Ελληνικών Μοιρών έτρεψε σε φυγή τους ιταλικούς σχηματισμούς! Η συντονισμένη ομαδική επίθεση των Ελληνικών Μοιρών έτρεψε σε φυγή τους ιταλικούς σχηματισμούς!

Σαν σήμερα, στις 8 Φεβρουαρίου 1941, επτά αεροπλάνα Gloster Gladiator της 21 Μοίρας Διώξεως της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας, σε συνεργασία με οκτώ PZL P.24 των Μοιρών 22 και 23, απογειώθηκαν από τα αεροδρόμια Κατσικά και Παραμυθιάς με κύρια αποστολή την κάλυψη της οδού Πετρανίου-Κλεισούρας και δευτερεύουσα Κλεισούρας-Χάνι Μπαλαμπάνι.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης έπληξαν χωρίς επιτυχία ιταλικό αεροπλάνο, που εκτελούσε βομβαρδισμό. Στη συνέχεια επιτέθηκαν σε τρεις σχηματισμούς βομβαρδιστικών CANT Z 1007 bis, με αποτέλεσμα να πληγούν σοβαρά δύο εχθρικά αεροπλάνα, το ένα από τα οποία καταστράφηκε, επιχειρώντας αναγκαστική προσγείωση. Η συντονισμένη ομαδική επίθεση των Ελληνικών Μοιρών έτρεψε σε φυγή τους ιταλικούς σχηματισμούς, ενώ ένα ακόμη αεροσκάφος τους επλήγη από βολή αντιαεροπορικού πυροβόλου.

Την ίδια μέρα επτά αεροσκάφη των Ελληνικών Μοιρών Βομβαρδισμού προσέβαλαν επιτυχώς ιταλικές συγκεντρώσεις στις περιοχές Ρέχοβα, Λιμανίου και Μοσχοπόλεως.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015 12:06