Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 10:22

Αναβίωση της Μάχης των Οχυρών - Τιμώντας το Έπος των Ελλήνων (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Οι ομάδες των αναβιωτών σεβομενες την ιστορία, με ιστορική ακριβεια σε στολες, εκοπλισμό και υλικα της εποχης, αποζημίωσαν τον κόσμο με τον καλυτερο τρόπο και ήδη ο σχεδιασμος για το 2017 έχει ξεκινησει απο τους εθελοντές του Συνδεσμου Φιλων Οχυρου Ιστιμπεη. Οι ομάδες των αναβιωτών σεβομενες την ιστορία, με ιστορική ακριβεια σε στολες, εκοπλισμό και υλικα της εποχης, αποζημίωσαν τον κόσμο με τον καλυτερο τρόπο και ήδη ο σχεδιασμος για το 2017 έχει ξεκινησει απο τους εθελοντές του Συνδεσμου Φιλων Οχυρου Ιστιμπεη.

Με απολυτη επιτυχια και με τη συμμετοχή της Ομαδας Αναβιωσης ΕΣ 1940, της GRH Edelweiss από την Πολωνία και υπό την αιγιδα του Συνδέσμου Φιλων Οχυρού Ιστιμπεη, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορα στην Ελλάδα η αναπαρασταση της Μαχης των Οχυρων της Γραμμης Μεταξά.

2 anav istimpei

Μια ξεχωριστη εμπειρια για όλους οσοι βρέθηκαν στο Οχυρό Ιστίμπεη την Κυριακή 10 Απριλίου και την έζησαν απο κοντα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 75 χρονων απο τη μαχη των Οχυρών της 6ης Απριλιου 1941.

3 anav istimpei

Η αναπαρασταση ελαβε χωρα στο ακριβές σημειο οπου το αποσπασμα Αποστολοπουλου εξηλθε του οχυρου Ιστιμπεη για να αντιμετωπισει του γερμανους στρατιωτες και διεξηχθη κατα τον τροπο που ο ιδιος την εχει περιγραψει.

4 anav istimpei

Ο κοσμος που βρεθηκε στο Οχυρο Ιστιμπεη, πέραν της περιήγησης στις στοες, ειχε την ευκαιρια για πρωτη φορα να παρακολουθησει ενα πρωτογνωρο θεαμα για τα ελληνικα δεδομένα και το οποίο ειχε ως αποκλειστικο στόχο την διαδοση της Ιστοριας, την διατηρηση της μνημης αλλα και να κάνει γνωστό -εντος και εκτός συνόρων- το δεύτερο ΟΧΙ των Ελλήνων ενάντια στους γερμανούς κατακτητές.

5 anav istimpei

Οι ομάδες των αναβιωτών σεβομενες την ιστορία, με ιστορική ακριβεια σε στολες, εκοπλισμό και υλικα της εποχης, αποζημίωσαν τον κόσμο με τον καλυτερο τρόπο και ήδη ο σχεδιασμος για το 2017 έχει ξεκινησει απο τους εθελοντές του Συνδεσμου Φιλων Οχυρου Ιστιμπεη.

6 anav istimpei

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter