Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 11:00

4 Ιανουαρίου 1951 - Μια παράτολμη αποστολή του 13ου Σμήνους Μεταφορών στη Κορέα

Το 13ο Σμήνος Μεταφορών με αεροσκάφη "C-47 Dakota", συμμετείχε στις επιχειρήσεις μεταφοράς εφοδίων στο Wonju, όπου ήταν εγκλωβισμένη μία τεθωρακισμένη μονάδα. Το 13ο Σμήνος Μεταφορών με αεροσκάφη "C-47 Dakota", συμμετείχε στις επιχειρήσεις μεταφοράς εφοδίων στο Wonju, όπου ήταν εγκλωβισμένη μία τεθωρακισμένη μονάδα.

Σαν σήμερα, στις 4 Ιανουαρίου 1951, το 13ο Σμήνος Μεταφορών με αεροσκάφη "C-47 Dakota", συμμετείχε στις επιχειρήσεις μεταφοράς εφοδίων στο Wonju, όπου ήταν εγκλωβισμένη μία τεθωρακισμένη μονάδα. (Δείτε ΕΔΩ το θέμα με την συγκρότηση του 13ου Σμήνους Μεταφορών)

Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας, εκτός από τις άσχημες καιρικές συνθήκες και την ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία, το αεροδρόμιο - πεδίο προσγείωσης της περιοχής ήταν από τα χειρότερα της Κορέας. Ο χωμάτινος διάδρομος ήταν καλυμμένος με πάγο, με αποτέλεσμα η προσγείωση να είναι ιδιαίτερα προβληματική.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ατύχημα του αεροσκάφους C-47 92-617, το οποίο κατά την προσγείωσή του άρχισε να ολισθαίνει ανεξέλεγκτα, και ο χειριστής του, για να αποφύγει τη συντριβή του το εξέτρεψε από το διάδρομο, χωρίς καμιά απώλεια ή τραυματισμό προσωπικού. Τελικά το αεροσκάφος πυρπολήθηκε, για να μην περιέλθει στα χέρια του εχθρού.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 13:11