Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 14:25

Σχέδιο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ για την ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό στην Κεφαλονιά

Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο προβλέπει τη διάθεση προσωπικού, μέσων και υλικών των Ενόπλων Δυνάμεων, μετέβησαν άμεσα στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο προβλέπει τη διάθεση προσωπικού, μέσων και υλικών των Ενόπλων Δυνάμεων, μετέβησαν άμεσα στην Κεφαλονιά.

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, ενεργοποιήθηκε τις πρωινές ώρες το Σχέδιο «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» για την ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό στην Κεφαλονιά. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος μετέβη στην Κεφαλονιά για να συντονίσει την εφαρμογή του σχεδίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο προβλέπει τη διάθεση προσωπικού, μέσων και υλικών των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταβαίνουν άμεσα στην Κεφαλονιά:

Δύο μεταγωγικά αεροσκάφη (C-130 και C-27J) της Πολεμικής Αεροπορίας και Ελικόπτερο CH-47D CHINOOK του Στρατού Ξηράς, τα οποία μεταφέρουν προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (3 ομάδες των 10 ατόμων και 3 ιατρούς), δύο γαιοπροωθητές, 11 σκηνές των 10 ατόμων και είδη πρώτης ανάγκης.
Στο C-27J μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ επέβαινε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
Το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ» του Πολεμικού Ναυτικού, με το οποίο μεταφέρονται ένας φορτωτής, δύο ερπυστριοφόροι γαιοπροωθητές, ένα ανατρεπόμενο, ένα ρυμουλκό, μία γεννήτρια και ένας φωτιστικός πύργος με τους χειριστές τους, ένα κινητό μαγειρείο με το προσωπικό του, καθώς και ένα υδροφόρο όχημα.
Έχει τεθεί ακόμη σε ετοιμότητα ένα Ε/Π CH-47D CHINOOK του Στρατού Ξηράς.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 14:32