Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 19:36

Η Συρία στο επίκεντρο της κρίσιμης σύσκεψης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Η Ελλάδα θα εξετάσει τους τρόπους αντιμετώπισης ενδεχομένων καταστάσεων που θα επηρεάσουν τη χώρα μας, σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στη Συρία. Η Ελλάδα θα εξετάσει τους τρόπους αντιμετώπισης ενδεχομένων καταστάσεων που θα επηρεάσουν τη χώρα μας, σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στη Συρία.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Η θέση της Ελλάδας απέναντι στην κρίση στη Συρία αλλά και τη λήψη των όποιων μέτρων απαιτηθούν, θα είναι το θέμα της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Ναυτιλίας, οι Αρχηγοί Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Γενικού Επιτελείου Στρατού, Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Γενικού Επιτελείου Αεροποριάς, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, Πυροσβεστικού Σώματος και ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Η Ελλάδα θα εξετάσει τους τρόπους αντιμετώπισης ενδεχομένων καταστάσεων που θα επηρεάσουν τη χώρα μας, σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στη Συρία. Μείζον ζήτημα θα είναι τα αιτήματα για χρήση των στρατιωτικών και άλλων εγκαταστάσεων εντός Ελλάδας από τις Αμερικανικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν από την μαζική έξοδο χιλιάδων πολιτών της Συρίας οι οποίοι θα αναζητήσουν ασφάλεια σε γειτονικές χώρες προκειμένου να ξεφύγουν από την κόλαση του πυρός.
Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα των Ελλήνων πολιτών που ζουν στη Συρία και τα μέτρα ή τις αποφάσεις που ενδέχεται να χρειαστεί να λάβει η χώρα μας σε περίπτωση που απαιτηθεί η παροχή βοήθειας ή ακόμα και απομάκρυνσής τους από την εμπόλεμη ζώνη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 02:04