Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014 20:22

Σκηνικό πολέμου από την Τουρκία με μαζική πρόκληση στο Αιγαίο!

Στον Θάλαμο Επιχειρήσεων κινητοποιήθηκαν πλοία και μέσα του ΠΝ, καθώς και αεροσκάφη της ΠΑ που παρακολούθησαν τα τουρκικά πλοία, καθόλη τη διάρκεια του πλου τους. Στον Θάλαμο Επιχειρήσεων κινητοποιήθηκαν πλοία και μέσα του ΠΝ, καθώς και αεροσκάφη της ΠΑ που παρακολούθησαν τα τουρκικά πλοία, καθόλη τη διάρκεια του πλου τους.

Μαζική, ταυτόχρονη, είσοδος πέντε τουρκικών πολεμικών εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) στο Κεντρικό Αιγαίο σήμερα το πρωί, προκάλεσε «σκηνικό πολέμου» στην περιοχή, αφού αμέσως στην παρακολούθηση των γειτόνων έσπευσαν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και πολεμικά σκάφη του Ελληνικού Στόλου, που βρίσκονταν σε ετοιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί τα πολεμικά πλοία του Τουρκικού Στόλου "KEMAL REIS", "MELΤEM", "ΙΜΒΑΤ", "RUZGAR", και "FIRTINA", τα οποία συμμετέχουν στην άσκηση "BEYAZ FIRTINA 2014", που πραγματοποιηείται για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα σε δεσμευμένες περιοχές σε ολόκληρο το Αιγαίο, κινήθηκαν αιφνιδιαστικά εκτός των δεσμευμένων περιοχών της ασκήσεως και εισήλθαν εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων στην περιοχή των Κυκλάδων.

Αμέσως, από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων κινητοποιήθηκαν πλοία και μέσα του ΠΝ, καθώς και αεροσκάφη της ΠΑ που παρακολούθησαν τα τουρκικά πλοία, καθόλη τη διάρκεια του πλου τους.

Η κίνηση αυτή των Τούρκων της ταυτόχρονης, δηλ.εισόδου τόσων πολεμικών ταυτόχρονα στα ΕΧΥ, έχει προβληματίσει την ελληνική πλευρά, όχι γιατί δεν ανέμενε κάποια προκλητική ενέργεια από μέρους τους, αλλά γιατί «συνέπεσε» χρονικά την επομένη των εκλογών και των όσων έχουν συμβεί σε αυτές (άνοδος Αριστεράς, της Χρυσής Αυγής, του κόμματος DEB στη Θράκη κ.λπ.).

Λ.Σ.Μ. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014 20:28