Κυριακή, 08 Ιουνίου 2014 10:07

ΑΙΣΧΟΣ! Δείτε τα χάλια του μνημείου για τους Κρήτες πεσόντες στη Κύπρο το 1974 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την θλιβερή αυτή επέτειο, η εικόνα αυτού του μνημείου συμβολίζει την αντιμετώπιση των πολεμιστών της Κύπρου, των παλικαριών που έπεσαν υπέρ πατρίδος αλλά και βετεράνων, ΕΛΔΥΚάριων και Καταδρομέων που έδωσαν έναν ηρωικό αλλά άνισο αγώνα. Λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την θλιβερή αυτή επέτειο, η εικόνα αυτού του μνημείου συμβολίζει την αντιμετώπιση των πολεμιστών της Κύπρου, των παλικαριών που έπεσαν υπέρ πατρίδος αλλά και βετεράνων, ΕΛΔΥΚάριων και Καταδρομέων που έδωσαν έναν ηρωικό αλλά άνισο αγώνα.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Αδιαφορία που ... τσακίζει κόκαλα και μια εικόνα που δεν τιμά την δημοτική αρχή, τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο μνημείο που έχει στηθεί εδώ και λίγα χρόνια στη μνήμη των παλικαριών από το νησί που χάθηκαν στη Κύπρο το 1974!

Λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την θλιβερή αυτή επέτειο, η εικόνα αυτού του μνημείου συμβολίζει την αντιμετώπιση των πολεμιστών της Κύπρου, των παλικαριών που έπεσαν υπέρ πατρίδος αλλά και βετεράνων, ΕΛΔΥΚάριων και Καταδρομέων που έδωσαν έναν ηρωικό αλλά άνισο αγώνα.

Σκουπίδια, βρωμιά και δυσωδία σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, κάτω από τα ενετικά τείχη της πόλης, στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, συνθέτουν το σκηνικό της απόλυτης ξεφτίλας για την Ελλάδα του 2014 που δεν σέβεται ούτε αναγνωρίζει τις θυσίες των παιδιών της κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο, λίγο πριν από τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την τραγωδία - προδοσία...

Είναι μια κατάσταση καθ' εικόνα και ομοίωση με τη συμπεριφορά, την αδράνεια και την απάθεια της πολιτείας να αναγνωρίσει έστω και τα ελάχιστα, απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.

Λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την θλιβερή αυτή επέτειο, η εικόνα αυτού του μνημείου συμβολίζει την αντιμετώπιση των πολεμιστών της Κύπρου, των παλικαριών που έπεσαν υπέρ πατρίδος αλλά και βετεράνων, ΕΛΔΥΚάριων και Καταδρομέων που έδωσαν έναν ηρωικό αλλά άνισο αγώνα. Πίσω από την πυκνή βλάστηση και τα σκουπίδια δεν υπάρχει απλά ένα μνημείο, αλλά η ίδια η κυπριακή τραγωδία, καλά κρυμμένη από τους υπεύθυνους, που κρατούν -ακόμα- κλειστό τον Φάκελο της Κύπρου.

Είναι μια κατάσταση καθ' εικόνα και ομοίωση με τη συμπεριφορά, την αδράνεια και την απάθεια της πολιτείας να αναγνωρίσει έστω και τα ελάχιστα, απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.

Είναι μια κατάσταση καθ' εικόνα και ομοίωση με τη συμπεριφορά, την αδράνεια και την απάθεια της πολιτείας να αναγνωρίσει έστω και τα ελάχιστα, απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.

Άλλοι θαμμένοι στο πεδίο της μάχης, άλλοι ακόμα αγνοούμενοι, άλλοι με τα σημάδια του πολέμου να έχουν ριζώσει στη ψυχή και στο σώμα τους και άλλοι να παλεύουν για τη δικαίωση και την αναγνώριση, οι πολεμιστές της Κύπρου αξίζουν της προσοχής και του θαυμασμού όλων μας.

Αρχίζοντας από ένα απλό μνημείο...

http://defenceline.gr/index.php/sthn-anafora/item/1143-tzoulakis

ΥΓ1: Προφανώς και δεν είχαμε αμφιβολίες για το αν οι ανιστόρητοι και προκλητικοί τοπικοί μας παράγοντες εξάντλησαν την αδιαφορία τους μόνο στην περίπτωση της προτομής του Ταγματάρχη Τζουλάκη (Δείτε ΕΔΩ το θέμα που αναδείξαμε πριν λίγους μήνες), η οποία "θάφτηκε" ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα καφετέριας. Ξέρουμε ότι υπάρχουν και άλλα πολλά παραδείγματα τα οποία θα τα παρουσιάσουμε!

ΥΓ2: Περιμένουμε από τη νέα δημοτική αρχή να φανεί αντάξια των προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί μετά την σαρωτική της επικράτηση στις τελευταίες εκλογές και να ενδιαφερθεί για τη διάσωση, τη διατήρηση και την ανάδειξη της ιστορίας της πόλης. Ακόμα κι αν πρόκειται να συγκρουστεί με τους ... καφετζήδες.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter