Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2013 02:25

Ένστολη διαμαρτυρία στη Κρήτη – Στους δρόμους το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας

Η κινητοποίηση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της παγκρήτιας συνδιάσκεψης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου. Η κινητοποίηση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της παγκρήτιας συνδιάσκεψης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Σε παγκρήτια κινητοποίηση διαμαρτυρίας θα προχωρήσουν στις 20 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί στα Χανιά, οι άνδρες και οι γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και οι ενώσεις των αποστράτων, με φόντο τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα του κλάδου.
Αυτό αποφασίστηκε χθες, κατά τη διάρκεια της παγκρήτιας συνδιάσκεψης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης, συζητήθηκαν θέματα κυρίως οικονομικά και θεσμικά που απασχολούν τον κλάδο.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετείχαν:
-Ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Καρακούδης
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης κ. Φραγκιαδάκης
-Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης κ. Δαφέρμος
-Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων κ. Ζερβός
-Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου κ. Νταραράς
-Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Μπαλαμούτης
-Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Χανίων κ. Καριωτάκης
-Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Κρήτης κ. Περάκης
-Ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Χανίων κ. Ζερβουδάκης
-Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Λασιθίου κ. Κρουσανιωτάκης
-Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ρεθύμνου κ. Δεσποτάκης
-Ο πρόεδρος των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ηρακλείου κ. Ουρανός
-Ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Χανίων κ. Κουρνιδάκης.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, είχαν προσκαλέσει στη σύσκεψη τους τοπικούς βουλευτές, ωστόσο στο κάλεσμα δεν ανταποκρίθηκαν όλοι. Ειδικότερα, πέρα από τους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και Μάξιμο Σενετάκη, αλλά και τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότη Μαριά, οι υπόλοιποι απουσίαζαν (σ.σ. για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δε νομίζουμε να περίμενε κανείς να είναι παρόντες σε σύσκεψη με θέμα των μέλλον των Σωμάτων Ασφαλείας...) στέλνοντας εκπροσώπους των πολιτικών τους γραφείων. Αντίστοιχα με εκπροσώπους γλίτωσαν τις ... απουσίες τόσο ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης.

Στη συνδιάσκεψη συμμετείχε η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κρήτη.

Από την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κρήτη συμμετείχαν, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης Υποστράτηγος Μανόλης Παραβολιδάκης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου Ταξίαρχος Μιχάλης Καραμαλάκης, ο βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης Ταξίαρχος Γιώργος Σκανδαλάκης και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρχιπύραρχος Κώστας Αραβιάκης.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης Υποστράτηγος Μανόλης Παραβολιδάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης, συζητήθηκαν θέματα κυρίως οικονομικά και θεσμικά που απασχολούν τον κλάδο, ενώ μετά τις τοποθετήσεις από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, ενώ επιδόθηκε στους προσκεκλημένος ψήφισμα και υπόμνημα, με τις θέσεις και τα αιτήματα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των αποστράτων.