Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 18:46

Τιμούν τους πεσόντες και αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας

Εκδηλώσεις από την Πανελλήνια Επιτροπή Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας. Εκδηλώσεις από την Πανελλήνια Επιτροπή Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας.

Σε εκδήλωση στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία, που θα γίνει αυτή την Κυριακή, για την 40η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, η Πανελλήνια Επιτροπή Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας θα αποτίσει φόρο τιμής στους 83 αγνοούμενους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες και στους 96 πεσόντες.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

- Δέηση υπέρ ανάπαυσης των ψυχών των ηρωικώς πεσόντων και ανεύρεσης των Αγνοουμένων, Ελλήνων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών κατά τη βάρβαρη Τουρκική Εισβολή του 1974

- Προσκλητήριο των εν Κύπρω Πεσόντων και ΑγνοουμένωνΕλλήνων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών κατά τη βάρβαρη Τουρκική Εισβολή του 1974

- Ομιλία από την πρόεδρο της Πανελλήνιας Επιτροπής

Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας, κ. Μαρίας Καλπουρτζή

- Κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή, Εθνικός Ύμνος

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, που θα μιλήσει στη εκδήλωση, είναι κόρη του κατ' απονομή αντιστράτηγου, Στυλιανού Καλπουρτζή, ο οποίος το 1974 ως αντισυνταγματάρχης ήταν διοικητής της 181 Μονάδας Πυροβολικού (ΜΠΠ). Η Μονάδα του έχει, εκτός από τον ίδιο, 34 αγνοούμενους. Στη Σχολή Πυροβολικού, στο Μεγάλο Πεύκο, έχει στηθεί ανδριάντας του Στυλιανού Καλπουρτζή.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 18:46