Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 00:37

Συνάντηση Δαβάκη - Σγουρού για έργα του ΥΠΕΘΑ μέσω ΠΕΠ Αττικής

Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της έγκαιρης προετοιμασίας του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού του ΥΠΕΘΑ για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της έγκαιρης προετοιμασίας του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού του ΥΠΕΘΑ για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, με τον οποίο συζήτησε εκτενώς για τα υπό ένταξη προγράμματα του ΥΠΕΘΑ στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής.

Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της έγκαιρης προετοιμασίας του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού του ΥΠΕΘΑ για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, ενώ έγινε εκτενής αναφορά σε έργα τα οποία είναι ήδη ώριμα για ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής, όπως είναι το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης στο Φαληρικό Δέλτα, η αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού των στρατιωτικών νοσοκομείων και η μετεγκατάσταση των υποδομών του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών (ΚΕΑ) στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Δαβάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Σήμερα, με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρό, εγκαινιάσαμε μια συνεργασία με φορείς που χρηματοδοτούν έργα ΕΣΠΑ, για την προώθηση έργων που προετοιμάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Φυτέψαμε ένα σπόρο που η διάθεση και η προσπάθεια όλων μας θα είναι να καρποφορήσει το συντομότερο δυνατό....