Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 14:27

Athens Flying Week 2014: Αεροπορικό υπερθέαμα στον Αττικό ουρανό!

H Demo-team της Πολωνικής Αεροπορίας με MiG - 29 Fulcrum για πρώτη φορά στην Ελλάδα! H Demo-team της Πολωνικής Αεροπορίας με MiG - 29 Fulcrum για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Το καθιερωμένο pre-show του "Athens Flying Week-2014" πραγματοποιείται σήμερα στις 17:15, στην παραλία Παλαιού Φαλήρου, με ελεύθερη είσοδο για τους θεατές και διάθεση να χαρίσει και φέτος ένα εντυπωσιακό θέαμα που θα καταπλήξει και πάλι τους λάτρεις της αεροπορίας και όχι μόνο. Και αυτό, παρά την ματαίωση της εμφανίσεως του φημισμένου ακροβατικού σμήνους της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας, των "Red Arrows", εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε σε ένα από τα αεροσκάφη τους Hawk στην πτήση τους από την Ιταλία στην Ελλάδα, χθες το απόγευμα, γεγονός που υποχρέωσε όλο το σμήνος να προσγειωθεί και να διανυκτερεύσει στη γειτονική μας χώρα.

Έτσι λοιπόν, το κοινό θα έχει φέτος την ευκαιρία να απολαύσει στον Φλοίσβο, την Ομάδα Επιδείξεως της Βασιλικής Αεροπορίας του Βελγίου (Demo-team) με F-16, δύο επιθετικά ελικόπτερα Apache της Αεροπορίας Στρατού, την Aegean μαζί με την Olympic Air, καθώς και τρία υδροπλάνα της Avio Dream.

Το κανονικό μενού του φετινού "Athens Flying Week-2014" ξεκινά την Παρασκευή στις 14:00, στην ιστορική αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόϊ. H Demo-team της Πολωνικής Αεροπορίας με MiG - 29 Fulcrum για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Ομάδα Επιδείξεως «ΖΕΥΣ» της ΠΑ με το F-16 Blk.52+ και οι ομάδες της Ολλανδικής και Βελγικής Αεροπορίας, επίσης με F-16, είναι έτοιμες να εντυπωσιάσουν τους Αθηναίους με την απόδοση ανθρώπων και μηχανών στα όριά τους.

Επιπλέον στο "Athens Flying Week-2014" θα πετάξουν: Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Aude Lemordant με τα χρώματα της Breitling, η Ομάδα Επιδείξεως «Δαίδαλος» της ΠΑ με το εκπαιδευτικό ελικοφόρο αεροσκάφος Τ-6A Texan II, τα περίφημα σμήνη των "Blue Circe", "Royal Jordanian Falcons", "Orlik", "Hawks of Romania" και solo αεροπόροι όπως ο Luca Bertossiο, o Ηλίας Σοφιανός, ο Δημήτρης Βερβερέλης και πολλοί άλλοι. Επίσης, τα πληρώματα της "Red Bull" με το ελικόπτερο Bo-105CB, των "Flying Bulls", όπως και το R/C model της ομάδας Schaerer Modellflug.

Η Αεροπορία Στρατού θα πετάξει με τα Apache και Chinook- με ρίψεις αλεξιπτωτιστών- το Πολεμικό Ναυτικό με τα ελικόπτερα Aegean Hawk και Augusta Bell και το Λιμενικό Σώμα με τα αεροσκάφη F-406, TB20 και τα ελικόπτερα Dauphin. Η Aegean Airlines θα είναι εκεί με ένα Airbus A320 και η Olympic Air με ένα Bombardier Q-400.

Την Κυριακή, η αεροπορική εορτή θα κλείσει με τα ελληνικά χρώματα στον αέρα. Στον επίλογο, θα είναι ένα ζευγάρι μαχητικά Α-7E Corsair II της ΠΑ, τα τελευταία που πετούν ακόμα στον κόσμο, λίγο πριν αποσυρθούν οριστικά, σε μία εντυπωσιακή πτήση με εικονική προσβολή του αεροδρομίου, ενώ αναμένεται να εντυπωσιάσουν τα αεροπλάνα της Athenian Aviators Collection, που θα μας γυρίσουν πολλές δεκαετίες πίσω, στα χρόνια του μεσοπολέμου.

Στο Τατόι, θα υπάρχει ελεύθερο parking εντός του αεροδρομίου.

Όπως έχει ανακοινωθεί από τους διοργανωτές, το κόστος αγοράς εισιτηρίου ξεκινά από 8€ ανά εισιτήριο και 4€ για παιδιά από 3-12 ετών για την Παρασκευή. 26/09 - και 10€ ανά εισιτήριο και 5€ για παιδιά από 3-12 ετών για το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28/09/2014. Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων στο viva.gr (www.viva.gr/tickets/festival/athens-flying-week) όπου υπάρχει και σχεδιάγραμμα των χώρων του Αεροδρομίου με τη διαβάθμιση των αριθμημένων θέσεων.

Συμφώνως με τους διοργανωτές, το πρόγραμμα προσελεύσεως του κοινού στο Τατόι έχει ως εξής:

Παρασκευή 26/09: 16:00 - 18:30

Σάββατο 27/09 και Κυριακή 28/09: 09:00 - 18:30

Λ.Σ.Μ. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 14:34