Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 10:35

Η πρώτη Άραβας γυναίκα Μοίραρχος F-16 ηγείται των επιθέσεων κατά των Τζιχαντιστών

Η Επισμηναγός Μαριάμ-αλ-Μανσούρι, είναι πιλότος μαχητικών αεροσκαφών F-16 και ήταν ένας από τους πιλότους της χώρας της, οι οποίοι συμμετείχαν στους συμμαχικούς βομβαρδισμούς εναντίον στόχων των Τζιχαντιστών της ISIS στη Συρία, που – ως γνωστόν – ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη. Η Επισμηναγός Μαριάμ-αλ-Μανσούρι, είναι πιλότος μαχητικών αεροσκαφών F-16 και ήταν ένας από τους πιλότους της χώρας της, οι οποίοι συμμετείχαν στους συμμαχικούς βομβαρδισμούς εναντίον στόχων των Τζιχαντιστών της ISIS στη Συρία, που – ως γνωστόν – ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη.
Γράφει ο Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Η πρώτη γυναίκα πιλότος Αραβικής χώρας, η οποία συμμετέσχε τις τελευταίες ημέρες στις αεροπορικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων αραβικών χωρών εναντίον των φανατικών τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» ISIS προέρχεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είναι η 35χρονη Επισμηναγός Μαριάμ-αλ-Μανσουρί, η οποία είναι διοικητής Μοίρας μαχητικών αεροσκαφών F-16 και ηγήθηκε της προσβολής των επίγειων στόχων των Τζιχαντιστών.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε από τον δυτικό τύπο ("Fox News", "The National") προς τον οποίο δόθηκαν στοιχεία και φωτογραφίες της από τα ΗΑΕ, προφανώς στο πλαίσιο των λεγόμενων «ψυχολογικών επιχειρήσεων» στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών. Η Επισμηναγός Μαριάμ-αλ-Μανσούρι, είναι πιλότος μαχητικών αεροσκαφών F-16 και ήταν ένας από τους πιλότους της χώρας της, οι οποίοι συμμετείχαν στους συμμαχικούς βομβαρδισμούς εναντίον στόχων των Τζιχαντιστών της ISIS στη Συρία, που – ως γνωστόν – ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη.

Αναφορικώς με το «γιατί» η αποκάλυψη αυτή πραγματοποιείται τώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη Μουσουλμανική θρησκεία, αν ο μαχητής του Τζιχάντ σκοτωθεί πολεμώντας «απίστους» τότε έχει εξασφαλισμένη την είσοδό του στον Παράδεισο με τις παρθένες, τα βουνά τα ρύζια κ.λπ.. Αν όμως σκοτωθεί από γυναίκα, τότε απλά θεωρείται «καταραμένος» και χάνει τον Παράδεισό του. Επομένως μπορούμε να φανταστούμε το γιατί οι Τζιχαντιστές αποφεύγουν να πολεμήσουν εναντίον των Κουρδισών μαχητριών ή τώρα νοιώθουν πολύ άσχημα γνωρίζοντας ότι «κάποιο» από τα αεροσκάφη που τους βομβαρδίζουν και τους σκοτώνουν το πιλοτάρει γυναίκα. Ασφαλώς και πρόκειται για «ψυχολογικές επιχειρήσεις....αραβικού στυλ»!

Η 35χρονη πιλότος γεννήθηκε στο Αμπού Ντάμπι, έχει άλλα επτά αδέλφια στην οικογένειά της και σπούδασε αγγλική φιλολογία, για να υπάρξει στη συνέχεια η πρώτη γυναίκα της χώρας της, η οποία έγινε δεκτή προς φοίτηση στην Αεροπορική Ακαδημία των ΗΑΕ, μόλις αυτό επετράπη από την εξαιρετικά αυστηρή και διεπόμενη από τους νόμους του Ισλάμ νομοθεσία. Αποφοίτησε το 2007 από την Αεροπορική Ακαδημία ("Khalifa bin Zayed Air College") και έκτοτε συμμετέχει ανελλιπώς στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της χώρας της ως πιλότος μαχητικού F-16C/D Block.60 της πατρίδας της. Όπως δήλωσε η ίδια στο περιοδικό "Deraa Al Watan" της πατρίδος της «αν και η οικογένειά της την υποστήριξε ενθέρμως στην προσπάθειά της αυτή, εντούτοις έπρεπε να υπερκεράσει πάρα πολλά εμπόδια στην πορεία της από την εισαγωγή της στην Αεροπορική Ακαδημία μέχρι σήμερα». Τον περασμένο μήνα της απονεμήθηκε ο Έπαινος "Mohammed bin Rashid Excellence Award", ενώ στο παρελθόν της έχει απονεμηθεί το μετάλλιο "Pride of the Emirates Medal"

Σημειώνεται ότι η Αλ-Μανσουρί, ως Μοίραρχος των F-16 των ΗΑΕ συνεργάζεται με τα άλλα Αραβικά κράτη της Συμμαχίας (Μπαχρέϊν, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ) και βεβαίως τις δυτικές αεροπορίες στις επιχειρήσεις βομβαρδισμού των πόλεων Ράκα, Αλέππο και Ιντλίμπ. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter