Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 17:34

Μήνυμα αποτροπής από την Εθνική Φρουρά στη παρέλαση για την επέτειο της Ανεξαρτησίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας. Στην παρέλαση έλαβαν μέρος μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας.

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την 54η επέτειο της ανακήρυξης και εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το χαιρετισμό της παρέλαση δέχθηκε ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παρουσία της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας. Επιδείχθηκαν ελικόπτερα, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, αντιαεροπορικά συστήματα και πυροβόλα. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι στο πλευρό της Κύπρου με όλες της τις δυνάμεις, ως η μητέρα πατρίδα, έστειλε μετά το πέρας της παρέλασης. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε την αποφασιστικότητα του να εργαστεί να εξευρεθεί τρόπος ειρηνικής επίλυσης του κυπριακού, ενώ παράλληλα συνεχάρη τον Υπουργό Άμυνας και τις ένοπλες δυνάμεις για την άρτια παρουσία τους στην παρέλαση.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας.

"Μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές"

Σε δηλώσεις του μετά την παρέλαση, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι οι Έλληνες ολόκληρου του κόσμου μοιράζονται σήμερα όμορφες στιγμές, με μια επέτειο που θυμίζει ότι η Κύπρος κρατήθηκε όρθια χάρις στη θυσία όλων εκείνων που με την επέτειο σήμερα επίσης τιμούμε.
«Είναι η μέρα που ο κυπριακός ελληνισμός στέλνει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας θάρρους, περηφάνιας. Είδαμε να περνάνε μπροστά μας τα στρατευμένα παιδιά της Κύπρου και πήραμε μέσα από τη ματιά την άρτια εμφάνιση τους ένα μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που θέλω να μεταφέρω ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, είναι ότι η Κύπρος δεν είναι μόνη. Βρίσκεται στο πλευρό της με όλες της τις δυνάμεις η μητέρα πατρίδα. Και όλοι μαζί προσβλέπουμε, προσδοκούμε, στηρίζοντας της πρωτοβουλίες του Προέδρου της ΚΔ ώστε να οδηγηθούμε μια μέρα σε αυτό που είναι η βαθύτερη επιθυμία όλων των Κυπρίων. Ε/κ και Τ/κ. Να ζήσουν σε μια ενιαία αδιαίρετη ισχυρή Κύπρο μέσα στους κόλπους της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας», τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος σήμερα έδειξε τη δύναμη της, την αποφασιστικότητα της, έδειξε ότι ο κυπριακός ελληνισμός είναι πάντα έτοιμος να ορθώσει το ανάστημα του σε κάθε μορφής απειλή. Έστειλε όμως και ένα μήνυμα ασφάλειας και ειρήνης για την ευρύτερη περιοχή. Διότι το αμυντικό σύστημα της Κύπρου είναι στην υπηρεσία της διεθνούς νομιμότητας και μπορεί κάτω από τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η περιοχή να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σταθερότητας στις κοινές πρωτοβουλίες που όλοι αναλαμβάνουμε ώστε να ξεπεραστούν όλες αυτές οι δυσκολίες και να μπορέσουμε να πορευτούμε ως γειτονιά της νοτιανατολικής ευρώπης σε ένα δρόμο συνεργασίας και συνύπαρξης», είπε.

Η Ελλάδα πρόσθεσε, προσφέρει τις δικές της υπηρεσίες τις γνώσεις την εμπειρία τους ανθρώπους που μέσα από τα προγράμματα συνεργασίας έχουμε εκπονήσει, ένα εκ των οποίων θα υπογραφεί σήμερα, στέλνουμε μήνυμα ότι σε όλη αυτή τη διαδρομή η Ελλάδα θα είναι ο ισχυρότερος παράγοντας που θα διασφαλίζει την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τέλος ευχήθηκε ότι οι προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού θα καρποφορήσουν και όλοι μαζί, Ε/κ και Τ/κ, θα γιορτάσουν συνολικά την ανεξαρτησία της Κύπρου.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας.

Πρόεδρος: Ευκαιρίας απότισης φόρου τιμής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η σημερινή επέτειος δίδει την ευκαιρία απότισης φόρου τιμής στους αρχηγούς, τους ήρωες και τους αγωνιστές του 1955-59, απότισης φόρου τιμής στις αρχές ασφαλείας, στους εθελοντές που κράτησαν το κράτος το 1963-64 αλλά και στους ήρωες της αντίστασης κατά του πραξικοπήματος που έδωσαν τη ζωή τους για τη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. "Την ίδια ώρα, είναι ημέρα αποτίμησης της πορείας που μέχρι σήμερα ακολουθήσαμε και μέσα από την αυτογνωσία, την αυτοκριτική και την ανασκόπηση αυτής της πορείας έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε τις προοπτικές για ένα πραγματικά ελπιδοφόρο μέλλον", τόνισε.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας.

Συνεχάρη θερμότατα τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, "γενικότερα τους στρατευμένους νέους, για την άψογη εμφάνιση κατά τη διάρκεια της παρέλασης". "Αυτό που θέλω να διαμηνύσω ταυτόχρονα είναι, παρά την συναισθηματική φόρτιση και υπερηφάνεια που αισθάνεται ο καθένας για τα άρτια εκπαιδευμένα τμήματα της ΕΦ, να δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες που να μην χρειαστεί ποτέ μα ποτέ να υπάρξει ανάγκη για την οποιαδήποτε παρέμβαση που να οδηγήσει σε όσα δεν επιθυμεί κανένας μας", υπογράμμισε.

Εξέφρασε την "αποφασιστικότητά μας να δουλέψουμε για να εξευρεθεί ένας τρόπος ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού, μια λύση που να δικαιώνει τις προσδοκίες και τις εύλογες ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτών της Κύπρου, Ε/Κ και Τ/Κ, μια λύση βιώσιμη και λειτουργική που να δίδει ένα σύγχρονο κράτος και να εγγυάται το μέλλον των νέων γενιών". - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter