Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 13:24

AUSA 2014: Η συμμετοχή της KOUIMTZIS/ALPHA SYSTEMS στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων

Για τις προοπτικές τις έκθεσης, τους στόχους και τις δυνατότητες ανάπτυξης των ελληνικών εταιρειών κυρίως μέσα σε αυτή τη περίοδο της παρατεταμένης κρίσης, μίλησε στο defenceline.gr o Αθανάσιος Κουϊμτζής, Διευθ. Σύμβoυλος της KOUIMTZIS/ALPHA SYSTEMS. Για τις προοπτικές τις έκθεσης, τους στόχους και τις δυνατότητες ανάπτυξης των ελληνικών εταιρειών κυρίως μέσα σε αυτή τη περίοδο της παρατεταμένης κρίσης, μίλησε στο defenceline.gr o Αθανάσιος Κουϊμτζής, Διευθ. Σύμβoυλος της KOUIMTZIS/ALPHA SYSTEMS.

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων AUSA 2014 η οποία θα πραγματοποιηθεί 13 - 15 Οκτωβρίου 2014 στη Washington των ΗΠΑ.

Η Εθνική συμμετοχή στην AUSA 2014 διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ υποστηρίζεται από το Enterprise Greece Ιnvest & Trade, την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) και από το Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ). Στο Ελληνικό Περίπτερο συμμετέχουν εκθέτοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους οι εξής εταιρίες: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Elfon Ltd, Intracom Defense Electronics & KOUIMTZIS/ALPHA SYSTEMS. Χορηγός επικοινωνίας στην AUSA 2014 είναι και το defenceline.gr!

Για τις προοπτικές τις έκθεσης, τους στόχους και τις δυνατότητες ανάπτυξης των ελληνικών εταιρειών κυρίως μέσα σε αυτή τη περίοδο της παρατεταμένης κρίσης, μίλησε στο defenceline.gr o Αθανάσιος Κουϊμτζής, Διευθ. Σύμβoυλος της KOUIMTZIS/ALPHA SYSTEMS.

O Αθανάσιος Κουϊμτζής, Διευθ. Σύμβoυλος της Kouimtzis AE/Alpha Systems.

Η συνέντευξη του κ. Κουϊμτζή έχει ως εξής:

-κ. Κουϊμτζή, συμμετέχετε στην Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων AUSA 2014, σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Ποιοι είναι οι στόχοι αυτής της συμμετοχής;

Αρχικά, επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση στο portal σας και αναφερθώ εν τάχυ στην AUSA. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο κάλεσμα υψηλότατου κύρους, στο οποίο λαμβάνουμε μέρος τέσσερις ελληνικές εταιρείες με μια κοινή παρουσία, σε ένα αμιγώς ελληνικό περίπτερο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αμύνης και την διοργάνωση του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου, δείχνοντας σε όλον τον κόσμο πως οι Έλληνες - σήμερα πιο πολύ από ποτέ- είμαστε ενωμένοι κι ο ένας δίπλα στον άλλον, στοχεύοντας στο κοινό καλό που δεν είναι άλλο από την ανάπτυξη της χώρας, σε κάθε τομέα.

Σαν επιχείρηση, ο βασικός στόχος μας είναι να κοινοποιήσουμε στις εταιρείες αμυντικού εξοπλισμού των Η.Π.Α. τις δραστηριότητες της ALPHA SYSTEMS και να παρουσιάσουμε ένα από τα νέα μας προϊόντα που προτείνει μια καινοτόμο λύση σε συστήματα ισχύος επίγειων, ναυτικών και εναέριων μέσων. Τον κινητήρα ALPHA TEGRAN (a- TEGRAN®).

-Πως μπορεί μια ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της Άμυνας, να επιβιώσει σε αυτό το δύσκολο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας;

H ALPHA SYSTEMS, αποτελεί το engineering branch του Ομίλου επιχειρήσεων KOUIMTZIS που δραστηριοποιείται από το 1936 σε 32 χώρες μέσω θυγατρικών εταιρειών και δικτύου αντιπροσώπων. Ως εκ τούτου, είμαστε μια αρκετά εξωστρεφής εταιρεία. Η απάντηση λοιπόν στην ερώτησή σας είναι η εξωστρέφεια.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πώς η Ελλάδα βρίσκεται στο γεωγραφικό μέσον ενός μεγάλου αριθμού κρατών, συνολικού πληθυσμού άνω των 200 εκ. κατοίκων κατέχοντας δεσπόζουσα θέση μεταξύ αυτών, τόσο στην τεχνολογία και την τεχνογνωσία (βιομηχανική υποδομή), όσο και στη νομισματική και πολιτική σταθερότητα (Ενιαίο Ευρωπαϊκό Νόμισμα, μέλος της Ε.Ε.). Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, είμαστε το κέντρο μιας μεγάλης αγοράς με αρκετές ευκαιρίες για τις Αμυντικές Βιομηχανίες μας.

-Με ποιες πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να αναδειχθούν οι δυνατότητες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στο πλαίσιο μίας δυναμικής πολιτικής εξωστρέφειας και προώθησης των προϊόντων τους στις ξένες αγορές;

Κυρίως μέσω της παροχής νέων τεχνολογιών είτε ανεξάρτητα, είτε σε συνεργασία με άλλες διεθνείς εταιρείες που κατέχουν αντίστοιχο know- how. Δευτερευόντως, με την αξιοποίηση της υπάρχουσας παραδοσιακής βιομηχανικής υποδομής της χώρας μας, για την ανάληψη έργου συντήρησης και εκσυγχρονισμού εξοπλισμού γειτονικών μας χωρών οι οποίες, δεν διαθέτουν βιομηχανική υποδομή.

-Η οικονομική κατάσταση της χώρας τα τελευταία χρόνια, έχει επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν οι πελάτες του εξωτερικού;

Τα προηγούμενα έτη ως ένα βαθμό, ναι, είχε αναπτυχθεί μια σκεπτικότητα απέναντι στις ελληνικές εταιρείες. Φρονώ απλά πως επρόκειτο για μια αμυντική στάση η οποία πλέον εξαλείφεται πλήρως καθώς το τελευταίο έτος, δυσμενή σχόλια διαπιστώνονται από ελάχιστα έως καθόλου. Αυτό, κατά την άποψή μου, οφείλεται στην σταθερότητα που η χώρα επιδεικνύει στις ξένες αγορές όλο αυτό το διάστημα- παρά τις αντιξοότητες.

Τουλάχιστον όσον αφορά τον Όμιλό μας, αυτός ο - ολοένα και δυνατότερος - παλμός που λαμβάνουμε αφορά σε μια παγκόσμια αγορά που σέβεται τις υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις.

-Λένε πως η κρίση γεννά ευκαιρίες. Ισχύει αυτό στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας;

Ισχύει πάντοτε και για όλους τους τομείς. Όμως, η κρίση συνεπώς και οι ευκαιρίες, παρουσιάζονται στην Ελλάδα σήμερα, τώρα. Συν Αθηνά και χείρα κινεί λοιπόν, όπως μας έμαθε και το ρητό.

Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε άμεσα τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται χωρίς να περιμένουμε μόνον από τις κυβερνήσεις να μας λύσουν το πρόβλημα- μπορούμε να μεταβούμε ξανά από την κρίση στην διάκριση.

Όπως σας είπα και παραπάνω, η μόνη μας διέξοδος βρίσκεται στις δράσεις εξωστρέφειας κι εμείς σαν επιχείρηση έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο προς αυτήν την κατεύθυνση, λαμβάνοντας θετική ανταπόκριση από εταιρείες του εξωτερικού για συνεργασίες που αφορούν τον Διεθνή χώρο.

-Μιλήστε μας για την KOUIMTZIS/ALPHA SYSTEMS και το πεδίο των δραστηριοτήτων της...

Όπως προανέφερα, η KOUIMTZIS είναι μια εταιρεία με πολυετή παρουσία στους τομείς της προμήθειας και υποστήριξης βιομηχανικών συστημάτων που εδρέυει σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Επιπρόσθετα, η ALPHA PARTS GmbH, 100% θυγατρική της KOUIMTZIS με έδρα την Κολωνία, στεγάζεται επίσης σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και δραστηριοποιείται αφ' ενός στο engineering των συστημάτων της KOUIMTZIS, αφ΄ ετερου εξειδικεύεται στα συστήματα ισχύος και πρόωσης μέσω της ALPHA MOTION.

Τέλος, η ALPHA SYSTEMS, αποτελεί το engineering branch του Ομίλου με έμφαση στο R& D καινοτόμων τεχνολογιών στον χώρο της Άμυνας και της Ασφάλειας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 17:13